SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliği, kış aylarında yaşanabilecek yangınlara karşı uyarıda bulundu

Havza Grup Amiri Yavuz Durak, yaptığı açıklamada, kış aylarında meydana gelen yangınların yüzde 50'sini baca yangınları olduğunu belirtti.

Ev ve iş yerlerinde bulunan kalorifer dairelerinin, kazanların ve bacaların üzücü olaylara sebebiyet verilmemesi için şimdiden bakımlarının yaptırılması gerektiğini vurgulayan Durak, bu kapsamda birçok resmi kurumun kalorifer bacalarının temizlendiğini kaydetti.

Sobaların elektrik tesisatlarından uzak yerlere kurulması ve çıkan küllerin çöpe atılmayarak ayrı depolanması, baca küllüklerinin de periyodik olarak temizlenmesi gerektiğine işaret eden Durak, "Bacaların düzenli temizlenmesi ve ev içerisindeki soba borularının bağlantı yerlerinin iyi yapılması çok önemli. Ayrıca yatay durumdaki borular sabitlenmeli. vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bir husus da elektrikli ısıtıcıları uzun süre kullanmamaları. Ayrıca çatı katlarında bacaların geçtiği bölgelere yanıcı ve parlayıcı maddelerin konulmaması çok önemli. Bu şekilde üzücü olayların önüne geçilebilir" ifadelerini kullandı.

Durak, 110 İtfaiye hattının kullanımı konusuna değinerek, vatandaşların 110'u gereksiz aramaması ve meşgul etmemesi uyarısında bulundu. Durak, "Unutulmamalı ki 110, bir gün onlara da lazım olabilir ve biz yine gereksiz bir telefonla meşgul olabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Durak, Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliğinin Havza, Kavak, Asarcık ve Ladik ilçelerine hizmet verdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Yangın ihbarı için bizleri arayan vatandaşlarımız bulundukları ilçeleri söylemeleri bizim hızlı bir şekilde olay yerine intikalimiz için önemli. Bazı ilçelerimizde aynı isimi taşıyan mahalle ve caddelerimiz var. Bize ihbar esnasında ilçe isimlerinin söylenmesi bu nedenle önemli bir nokta."