56.Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinlik programı belli oldu.
Bu yıl 56’ncısı düzenlenecek olan Anma ve Mizah Günleri’nde Temsili Nasreddin Hocalık Görevini ünlü oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan’ın yapacağı belirtildi.
5-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 56. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nde dolu dolu Nasreddin Hoca’ya ve mübarek Ramazan ayına yakışır etkinlikler yapılacağını söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Devrinin önde gelen ulemasından dersler almış, müderrislik ve kadılık gibi makamlarda bulunmuş olan Nasreddin Hoca’mız mütevazi yaşantısıyla halkın adeta dili, gözü, kulağı olmuştur. Toplumda gördüğü yanlışlıkları ve aksaklıkları nükteli bir üslupla eleştirmiş, incitmeden ve rencide etmeden dile getirmiştir. Yunus Emre ve Mevlana Hazretleri’nin şiirle verdiği öğütleri Hocamız nükte ve latifeyle vermiştir. Hoca’mızın torunları olarak bizler çok sevdiğimiz hocamızı yaşatmak ve anmak için her yıl 5-10 Temmuz tarihlerinde onun adına ulusal ve uluslararası etkinlikler yapıyoruz" dedi.
Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu’nun yapılacağına vurgu yapan Başkan Akkaya, “Birbirinden değerli akademisyen ve bilim adamı tarafından kültürümüzün tarih ve coğrafyasında Nasreddin Hoca’nın ayak izlerini takip etmek, dünya kültürüne olan katkısını alanında uzman araştırmacıların özgün bilimsel çalışmalarıyla gözler önüne sermek amacıyla Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu” düzenlenmiştir. Ayrıca Anma ve Mizah Günleri’miz kapsamında Bangladeş, Ekvator, Macaristan gibi ülkelerden gelen yabancı halk dansları ekipleri ile İstanbul, Bursa ve Akşehir Halk oyunları ekipleri de gösteriler sunacaktır” diye konuştu.
Etkinlikler boyunca çocuklar için tiyatro gösterileri, Karagöz Hacivat gösterileri de sunulacağını söyleyen Başkan Akkaya, “Karikatürcüler Derneği ile Sanata Saygı Platformu tarafından atölye çalışmaları yapılarak, sergiler açılacak, Tiyatro, orta oyunları, tasavvuf müziği konserleri ve çeşitli sergiler ve yarışmalarla dolu dolu etkinler yapacağız” şeklinde konuştu.
5 Temmuz Pazar günü temsili Nasreddin Hoca Hasan Kaçan tarafından bu yılki mayanın Akşehir Gölü’ne çalınacağının altını çizen Başkan Akkaya, “Bu yılki bol kar yağışı ve yağmurlar sayesinde inşallah gölümüzde eski günlerine kavuşacak. Bu nedenle bu yıl mayamızı Akşehir Gölü’müze çalacağız. 5 Temmuz’da Nasreddin Hoca’mızın vefatının 731. Yıldönümü münasebetiyle meşhur hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak. Ayrıca yine aynı tarihte Nasreddin Hoca Meydanı’mızda 731 yıl sonra Nasreddin Hoca ile Dünyanın Ortasında iftar programımızı gerçekleştireceğiz. Nasreddin Hoca’mızın anısına bu yıl 56’ncısı gerçekleştireceğimiz 5-10 Temmuz tarihlerindeki Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’ne katılmaları için herkesi Dünyanın ortası Akşehir’e bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
56. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri Programına www.aksehir.bel.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.