TÜRKİYE Jokey Kulübü (TJK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplumsal bir sorun olan 'kadına şiddet' konusuna dikkat çekmek için, Adana ve İzmir Hipodromlarında 'Özgecan Aslan' anısına koşular düzenlendi.
'Şiddete karşı ayağa kalk' sloganı ile harekete geçen TJK, Özgecan Aslan'ın adını Adana ve İzmir'de ilk koşuya verdi. Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yaptığı konuşmada Türkiye Jokey Kulübü olarak, toplumsal bir yaraya dikkat çekmek ve benzer üzücü olayların yaşanmaması için, 'Kadına Şiddete' son vermek üzere harekete geçtiklerini belirten Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, şunları söyledi:
"Başka Özgecan'lar zarar görmesin diye üzerimize düşen görevi yapmak ve kamuoyunda oluşan hassasiyete katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Adana ve İzmir'de Özgecan Aslan adına gerçekleştireceğimiz kupalı koşular bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle atçılık sektörü kadınların çok fazla yer almadığı, erkek egemen bir sektör. Bu sebeple böyle önemli bir konuya erkeklerimizin dikkatini çekmek adına mesuliyetimiz büyük. Şems'in de söylediği gibi 'Kadın; bilmeyene 'nefs', bilene 'nefes'tir' sözlerini hatırlatarak nefesimiz olan kadınlarımızı her zaman baş tacı yapmamız gerektiğini de vurgulamak isterim."

FOTOĞRAF