Gaziantep’te Şahin Bey’in şehit edilişinin 95. yıldönümü anma programında İstiklal Marşını okuyan 8 yaşındaki Belinay Demir, gözyaşlarına hakim olamadı. Belinay tarafından ağlanarak okunan İstiklal Marşı, herkesi duygulandırdı.
Gaziantep-Kilis karayolunun 28. kilometresinde yer alan Şahinbey Anıt Mezarı’nda düzenlenen program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Programa, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kamu kurum müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BELİNAY HERKESİ DUYGULANDIRDI
Anma programına İstiklal Marşı’nın on kıtasını okuyan Belinay Demir damgasını vurdu. Şahinbey ilçesinde 42 bin öğrenci arasında İstiklal Marşının en güzel okuyan öğrenci seçilen Belinay Demir, İstiklal Marşını okurken hem kendinden geçti hem de ağladı. 2 sınıf öğrencisi olan 8 yaşındaki Belinay’ın ağlaması herkesi duygulandırırken, Belinay’ı ilk kutlayan Vali Ali Yerlikaya’ya oldu. Vali Yerlikaya, Belinay’ı ve babası Mehmet Demir’i kutladıktan sonra, gaziler tarafından Belinay’a madalya takıldı.
BELİNAY VE AİLESİ GURURLU
Belinay, şehitlerin bu vatan için kanlarını döktüğünü ve bu yüzden ağladığını ve duygulandığını söyledi. Baba Mehmet ve anne Sema Demir ise, “Şuurlu toplum, şuurlu evlat yetiştirmekle olur. Şuurlu annelerle olur. Biz de kızımıza vatanını sevmesini öğretmeye çalıştık, bayrağını sevmesini öğretmeye çalıştık. Bu vatan bu bayrak nasıl kazanılmış onu anlattık. Sınıf öğretmeninin de çok büyük rolü var. Olmasını gerekeni yaptı çocuğumuz. Bir vatan evladının yapmasını gerekeni yaptı. Marşı söylerken bayrağıyla ilgili yurduyla vatanıyla ilgili marşını söylerken hüzünlendi. Herkesin de olması gereken de bu zaten“ dediler.