ORDU (AA) - Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Fatsa, Korgan, Kumru ve Aybastı ilçelerindeki arıtma tesislerinin bakım ve onarımlarının tamamlandığını söyledi.

Yürük, Fatsa Kültür Sarayında düzenlenen basın toplantısında, OSKİ'nin kuruluş süreci, kurumsallaşma, abone, gelir ve yatırım projelerine ilişkin bilgi aktardı.

Fatsa'ya yapılan yatırımlara değinen Yürük, "Yalıköy Mahallesi'ne yapılan keson kuyu ile yaklaşık 70 haneye arıtılmış sağlıklı ve temiz içme suyu iletimi sağlandı. Yaklaşık olarak 7 bin kişinin yaşadığı Dolunay Mahallesi'nde yıllardır büyük bir sorun haline gelen kanalizasyon hattı, gerçekleştirilen proje kapsamında yeniden yapıldı" dedi.

Aybastı ilçesi Sarıyar, Sefalık ve Kayabaşı Mahallesi'ne 17 bin 200 metre isale ve şebeke hattı ile iki adet 100 metreküp içme suyu deposu yatırımı yapıldığını anlatan Yürük, şöyle devam etti:

"Kumru ilçesindeki içme suyu arıtma tesisi modernizasyonu tamamlanarak daha az insan gücü ile daha kaliteli içme suyu temini sağlandı. Kumru İlçesine bir adet terfili su alma yapısı yapılarak 10 bin kişilik nüfusun içme suyu sorunu çözüme kavuştu. Korgan ilçe merkezi için 32 bin 364 metre isale hattı, 13 bin 671 metre şebeke hattı, iki adet 100 metreküp ve bir adet 200 metreküp kapasiteli içme suyu deposu yapılarak yaklaşık 12 bin 500 nüfusa hizmet verecektir. Korgan ilçesi İçme Suyu Arıtma Tesisinin mevcut kapasitesini arttırmak için arıtma tesisine ek ünite yapılarak modernize edilmiştir."