Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu ( ABTTF ) Başkanı Halit Habip Oğlu, Yunanistan’ın 240 İmam Yasası’nın kabul edilemez olduğunu ifade ederek iptalini istedi.

Merkezi Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Witten şehrinde yer alan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habip Oğlu, Yunanistan’ın 240 İmam Yasası’na tepki gösterdi. Habip Oğlu, bunun kabul edilemez bir uygulama olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Yunanistan’ın, Batı Trakya Türk toplumunun eleştirilerini ve tepkilerini görmezden gelen tek taraflı ve dayatmacı politikası kabul edilemez, 240 İmam Yasası’nın iptalini istiyoruz. Batı Trakya Türk toplumunun tüm itirazlarına rağmen Yunanistan, 240 İmam Yasası’nı uygulama konusundaki ısrarını sürdürüyor. 2007 yılından bu yana devam eden bu sorun karşısında devlet makamlarının Batı Trakya Türk toplumunun eleştirilerini ve tepkilerini görmezden gelerek tek taraflı ve dayatmacı politikası nedeniyle bu sorun günümüze kadar varlığını sürdürdü. Diyalog ve karşılıklı anlayışın olmadığı bir ortamda devlet makamlarının sorunu tırmandırmaya yönelik tutumu kabul edilemez. Geçmişte pek çok kez yinelediğimiz gibi 240 İmam Yasası uygulamasının iptalini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Batı Trakya Türklerinin din alanındaki özerk yapısını görmezden gelerek uygulamaya konan 4115/2013 sayı ve tarihli yasa kapsamında Eğitim Bakanlığı, Batı Trakya’da devlete ait ilk ve orta dereceli okullarda Türk öğrencilere Yunanca dilinde İslam dini dersi vermek üzere 120 kişinin istihdam edileceğini duyurdu.

Batı Trakya Türk toplumu arasında “240 İmam Yasası” olarak bilinen yasa kapsamında dokuz aylık sözleşme ile bölgede devlete ait ilkokul, ortaokul ve liselere “din öğreticisi” adı altında 120 imam atanacak.