Çankaya Belediyesinin Çankaya Parkı içinde bulunan seralarında üretim ara vermeden sürüyor. Parkları süsleyen yazlık çiçeklerin ardından kışlık çiçekler için de çalışmalar başladı.

Çankaya Belediyesinin kendi seralarında ve kendi işçileri ile üretimini gerçekleştirdiği yazlık çiçeklerin ardından kışlık çiçek çalışmaları da başladı. Kadife, petunya, top kadife, kırçıllı kadife, aslanağzı, vapur dumanı, horozibiği, yıldız, zinya, vinka ve gazanya gibi çiçekleri yaz boyunca parklara diken Belediye ekipleri kış için hazırlıklara hız verdi.

310 bin bitki parkları süsleyecek

Çankaya Park içinde bulunan “Çansera” seralarında gerçekleştirilen üretimlerde lahana, menekşe ve karanfiller kış için hazırlanıyor. İlk etapta, farklı renklerde 30 bin lahana ve 30 bin karanfil üretiminin başlatıldığı seralarda, kış aylarında ilçe parklarını süsleyecek 250 bin adet menekşe üretilecek. Çankaya parkları kış aylarında da maviden mora, kırmızıdan sarıya tüm renkleri ile güzelliklerini sergileyen çiçeklerle donatılacak.

Ağaç ve çalı bitkileri de üretiliyor

Çansera’da, çiçek yetiştirilmesinin yanı sıra ağaç ve çalı grubu bitkilerin üretimi de gerçekleştiriliyor. Belediye ekipleri Temmuz ayında yayılıcı ardıç, berberis, bodur berberis, roket, top şimşir, japon ayvası, ateş, kartopu ve forsitya gibi çalı grubu bitkilerden 6 bin 755 adet yetiştirirken yine Temmuz ayında yapraklı ve ibreli olmak üzere toplam 650 ağaç yetiştirdi.