Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ziyaretleri kapsamında Samsun’un Çarşamba ilçesinde Eğitim-Bir-Sen Çarşamba Şubesi’ni ziyaret etti
Çarşamba ilçesinde Eğitim-Bir-Sen üyeleri ile bir araya gelen Genel Başkan Ali Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, TÜSİAD’a göndermelerde bulunarak, "Bizim şu ana kadar yaşadığımız sancılar, travmalar örgütlü olmadığımızdan kaynaklanan nedenlerdir. Örgütlenmiş olsaydık, ne 28 Şubat’ta, ne ondan önceki dönemlerde sıkıntılar yaşamayacaktık. Türkiye’de örgütlü olan yüzde 5 geçmeyecek mahşeri cümbüşçüler bu milletin ensesinde boza pişirdiler. Örgütlenmeye en ihtiyacı olmayan kısım sermayedarlardır. Ama ne hazindir ki sermayedarlar en büyük örgütlenmeye sahip. Bu ülkede TÜSİAD hükümet kurmuştur, hükümet yıkmıştır. Ülkemizdeki para babaları örgütlü, örgütsüz olan iş adamı bulamazsınız. Aslına bakarsanız eğitim camiasının kesinlikle örgütlenmesi gerekmekte. Öğretmenler birliği, beraberliği öğretiyor. Sendikanın önemini hissettirebilmeliyiz" dedi.
Yalçın, konuşmasının ardından sendikada üyelerle bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Ali Yalçın, Çarşamba Şube Temsilcisi Osman Şafak’a ilgilerinden dolayı teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.