BİZE KİMSE VATAN SEVGİSİNİ, BAYRAK SEVGİSİNİ ÖĞRETMESİN
Türkiye'nin ilk Roman kökenli milletvekili olan CHP'li Özcan Purçu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Salihli ve Kırkağaç İlçelerindeki roman vatandaşlarla bir araya geldi. Purçu, "Fakir olabiliriz, yoksul olabiliriz. Çadırda da otursak, apartmanda da otursak o Türk Bayrağı her zaman asılıdır" dedi. 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu, 5'nci Sıra Milletvekili Adayı Sabri Temel ve CHP İzmir 1'nci Bölge 5'nci Sıra Milletvekili adayı Roman kökenli Özcan Purçu, seçim çalışmaları kapsamında, Roman vatandaşların yaşadığı mahalleleri ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kalbi insan sevgisi ile dolu olan Genel Başkanımız önemli bir adım attı. Bugüne kadar ötekileştirilmiş, itilmiş, kakılmış, 2'nci sınıf muameleye tabii tutulmuş, hakkı yenilmiş güzel insanların bir temsilcisini Özcan Purçu'yu İzmir'den seçilebilecek bir sıradan aday yaptı. Özcan Purçu sizin evladınız kardeşiniz. Ona sahip çıkınız. Buralarda CHP rekor kırdıkça Özcan Purçu'nun önünü açacaksınız. Bugün Türkiye'nin ilk Roman Milletvekilini yaptık, ama siz sahip çıkın. Türkiye'de bir Roman, bir gün Bakan olacak" dedi. 
TÜRK BAYRAĞI HER ZAMAN ASILIDIR 
CHP İzmir 1'nci Bölge 5'nci Sıra Milletvekili adayı Roman kökenli Özcan Purçu, "Bizler yıllardan beri bu ülkenin vatandaşı olarak yaşıyoruz. Çok eski bir toplumuz. Bizanslılar, Romalılar, Selçuklular buradayken de buradaydık, Osmanlı buradayken de buradaydık. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin çatısı altında yine buradayız. İlelebet de burada olmaya, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Biz bu ülkenin rengiyiz, neşesiyiz, baharıyız, güneşiyiz, yoksul da fakir de olsak bu ülkenin gülen yüzleriyiz. Her zaman da böyle kalacağız. Fakirde olabiliriz, yoksulda olabiliriz. Ama, çadır da da apartmanda da yaşasak, o Türk bayrağı her zaman orada asılıdır. Bize kimse vatan sevgisini, bayrak sevgisini öğretmesin. Çocuklarınızı mutlaka ama mutlaka okula gönderin. Açta kalsak, açıkta da kalsak çocuklarımızın eğitimini mutlaka tamamlayalım. Ben şimdi okula gitmeseydim, kendimi yetiştirmeseydim milletvekili olup sizin hakkınızı savunabilir miydim. Çocuklarımızın eğitimini tamamlamazsak yine fakir kalırız, 15 yaşında evlendiririz 16 yaşında çocuk sahibi olurlar, onlara da yine anne ve babaları bakmak zorunda kalır. Çocuklarınıza yoksulluğunuzu bırakmayın. Onları, yoksulluğunuzun mirasçıları yapmayın" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI