OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan dinletiye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın 'Kumru' adlı şiiri ile başlayan dinletide, Türk edebiyatının önemli temsilcilerine ait 16 şiir seslendirildi.

Şiir dinletisinin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptığı konuşmada, “Eğitimin yoğunluğu arasında böyle estetik, güzellikler gerekiyor. Şiirin şu yanı var, ömrünüzde, zihninizde ve bilinçaltında olanları kendinize bile ifade edemezken en kalabalık caddelere sunuyorsunuz. Şiirleri okurken, o kişinin bilinçaltını da, gönlünü de görürsünüz. Çok büyük cesarettin o yüzden tüm şairleri kutluyorum. Gençlerimize de bu performans için tebrik ederim” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, “Çok farklı şairlerden, birbiriyle belki bir arada anılmayan şairlerin, gençlerimizin bir araya getirdiğini gördük. Birlikte güzel işlerin yapılabileceğini gördük. Bu güzel örnek, birlik beraberlik duygusu bütün Türkiyemizde hakim olur” diye konuştu.

Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Bütün öğrencilerimizle gurur duyuyorum, çok güzel bir etkinlik yaptılar. Kendilerine fırsat verilirse neler yapabileceğini gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Dinleti, öğrencilere bu etkinlikte danışmanlık eden, Türkçe Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır’a çiçeklerin takdimi ve öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.