Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu’nda oynanan, TBF TV’den de naklen yayınlanan dördüncü gün karşılaşmaları sonunda A Grubu’ndan Türkiye U16, Bulgaristan ve Litvanya ile B Grubu’ndan da Fransa, Sırbistan ve Arjantin maçlarını kazanma başarısı gösterdiler.

Turnuvanın beşinci gününde A Grubu’nda yer alan Türkiye U16, saat 19:00’da başlayacak mücadelede Litvanya ile karşılaşacak. Türkiye U16’da başantrenör Semih Soğuksu, Litvanya maçıyla ilgili olarak, “Litvanya, grubun güçlü bir takımı ve onları mutlaka yenmemiz gerekiyor. Çünkü kazanırsak gruptan direkt çıkıyoruz. Kaybedersek, gruptaki diğer sonuçlara göre durumumuz belli olacak ama biz hesap yapmak istemiyoruz. Hedefimiz maçımızı kazanıp yarı final oynamak. Dünkü Letonya maçında gösterdiğimiz performansın bir seviye üstünde performans göstererek sahadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.

B Grubu’nda bulunan Türkiye U15 ise saat 16:45’te grubundaki dördüncü maçında Fransa ile karşılaşacak. Başantrenör Ertuğ Tuzcukaya, Fransa ile oynayacakları karşılaşmayla ilgili olarak, “Fransa maçından önce oyuncularımıza rakibimizin genel profilini, güçlü ve zayıf yönlerini göstereceğiz. Sırbistan maçından ve öncesinde oynadığımız karşılaşmalardan aldığımız derslerin ışığında bu maçtan da fayda çıkarmaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda maçlarını oynayan Türkiye U16 ve Türkiye U15’in karşılaşmalarını basketbolseverler, TBF TV’den takip edebilir.