Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) her yıl Mayıs ayı içinde Olimpiyat Evi’nde düzenlediği törenle verdiği Fair Play ödüllerini almaya hak kazananlar belli oldu. Geçtiğimiz yıllarda kurulan Selçuk Üniversitesi Fair Play Öğrenci Topluluğu, Türkiye’deki üniversiteler arasında yine bir ilki gerçekleştirerek ‘Fair Play Sportif Tanıtım Büyük Ödülü’nü almaya hak kazandı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nce yürütülen çalışmalar sonucunda ‘Sportif Davranış’, ‘Sportif Kariyer’, ‘Sportif Tanıtım’ ve ‘Toplumsal Fair Play’ dallarında Türkiye Fair Play Ödülleri’ni kazananlar belirlenmekte ve ‘Büyük Ödül’, ‘Şeref Diploması’ ve ‘Kutlama Mektubu’ olarak kazananlara ödülleri verilmektedir. Ödülleri alamaya hak kazanan isimler ödüllerini 25 Mayıs Pazartesi günü Olimpiyat Evi’nde düzenlenecek törenle alacaklar.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YİNE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ”
Kazandıkları ödülden dolayı üniversite olarak çok mutlu olduklarını söyleyen Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Fair Play Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan, “Ülke ve toplum olarak toplumsal hayatlarımızda özellikle son zamanlarda Fair Play’e daha çok ihtiyaç duymaktayız. Sadece spordan ibaret olmayan Fair Play bilincinin sokakta, evde, otobüste, vb. kısacası hayatın her anında olması ve ona göre davranılması gerektiği inancını taşıyor ve bunu öğrencilerimize de aşılamaya çaba gösteriyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak Türkiye’deki üniversiteler içinde bir ilki gerçekleştirerek Fair Play Öğrenci Topluluğu’nu kurduk. Geçtiğimiz aylarda da Dünya Fair Play Konseyi tarafından Türkiye’den Fair Play Şeref Diploması ile ödüllendirilen tek üniversite olduk. Yine ülkemizde Selçuk Üniversitesi olarak bir ilki gerçekleştiriyor ve Sportif tanıtım Büyük Ödülü’nü almaya hak kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemiz ve üniversitemiz adına son derece önemli olan bu ödülü kazandığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Üniversite olarak bu haklı gururu yaşamamızda emeği olan akademisyen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.