Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Artık çevre ile ilgili tahammülümüz kalmadı. Bu sorunları çözmemiz gerekiyor” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı olağan 1. meclis toplantısı Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Abant Place Otel’de başladı. Toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe birliğe bağlı belediyelerin başkan ve yöneticileri katıldı.
Toplantıda konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre konusunda duyarlı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Marmara Bölgesi Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ını elinde bulunduruyor. Marmara Belediyeler Birliği olarak her zaman öncü ve örnek çalışmalara imza attık. Bakanlıklarımızla kuruluşlarımızla ortak çalışmalar yaparak günden güne gelişen önemli bir kuruluş olarak faaliyetlerine devam ediyor. Marmara Belediyeler Birliği’nin kuruluş gayesi çevreydi. Marmara Deniz ve çevresinin temizliğinin sağlanması ve bu kapsamda belediyeleri harekete geçirmeye gayret ettik. Kalkınan Türkiye’de de çevre faaliyetlerinde belediyelerimiz önemli çalışmalar yapıyorlar. Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte daha güzel çalışmalar yapıyoruz. İstanbul’da nasıl Haliç Körfezi temizlendiyse, bundan 10 yıl önce canlının yaşamadığı İzmit Körfezi canlandıysa Büyükşehir Belediyelerinin faaliyetleri sayesinde oldu. Bu yapılan reformlar amacına ulaştırıldı” diye konuştu.
Bursa’da çevre konusunda yaptıkları çalışmalardan da bahseden Altepe, “Bursa’da atıkların toplanmasında tüm bölgemize kolektör hatlarımızı döşedik. Hatta fabrikaların atıklarını kolektörlerle kendi tesislerimize bağlıyoruz. Bu çalışmayı da önümüzde ay bitiriyoruz. Artık çevre ile ilgili tahammülümüz kalmadı. Bu sorunları çözmemiz gerekiyor. Bursa’da 10 yıl önce okullara, dini tesislere ve amatör kulüplere hizmet etmek bizim için sıkıntıydı. Ancak şimdi bütün sorunları aşıyoruz. Bursa’yı daha temiz ve çevreyle barışık bir kent hale getirdik” ifadelerini kullandı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Doğanın bu kadar güzel olmasından dolayı Bolu’ya tabiatın kalbi diyoruz. Bolu dört mevsimin doyasıya yaşandığı en güzel yerlerden birisidir. Bunları söylerken Marmara’nın güzelliklerini görmezden gelemeyiz. Ancak Bolu iklim açısından en güzel coğrafyaya sahiptir. İsviçre daha yeşil ancak bu kadar güneşi göremezsiniz. Bugün bile sabahtan size kışı yaşatıyoruz öğleden sonra baharı yaşatacağız inşallah. Bölgemiz daha çok turizm kenti olacak, üniversite kenti olacak, spor kenti olacak. Biz Bursa gibi, İzmir gibi sanayi kenti olmak istemiyoruz. Allah’ın verdiği nimetleri geleceğe taşımak istiyoruz. Bu yolda ciddi çalışmalarla kentimizi geleceğe taşımak amacındayız. Başkanımızın da dediği gibi çevre konusunda ciddi hassasiyetlerimiz var. Şu an bulunduğumuz Abant’ın kanalizasyon sistemleri de kendi arıtma tesisimize bağladık. Bolu Dağı ve Mudurnu yolundaki köy ve tesislerin kanalizasyon sistemlerini de kendimize bağladık” şeklinde konuştu.