Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesindeki Konya Tekonokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Stratejik Plan Çalıştayı düzenlendi.
Çalıştayda Konya Teknokent ve Selçuk TTO’nun mevcut durumu, misyonu ve temel ilkelerinden hareketle, geleceğe yönelik bir vizyon oluşturmak ve vizyona uygun amaçlara ulaşmak için yapılması gereken stratejilerin belirlenmesi hedefleniyor.
Konya Rixos Hotel Konya Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Tekonokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, farklı üniversitelerden akademisyenler ve firma yetkilileri katıldı.
“ÜNİVERSİTELER ÜLKELERİN DİNAMİKLERİDİR”
Çalıştayın açılışında konuşan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Selçuk Üniversitesi olarak Konya Teknokent’e ve Selçuk TTO’ya ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü Konya Teknokent şu anda sadece Konya’da değil, Konya ve çevresinde bulunan KOP illerine de hizmet vermektedir. Ayrıca Türkiye’de teknolojik gelişmeye de çeşitli şekillerde katkı sağlamaktadır. Bu katkının devamlı hale gelmesi bizim açımızdan son derece önemli. Konya Teknokent, Türkiye’de bulunan 52 teknokent arasından 6’ncı sıradadır. Gelişme trendini devam ettirdiği takdirde daha yukarı sıralara tırmanacağını düşünüyorum” dedi.
Selçuk Üniversitesi’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destekli 10 üniversite içinde yer alan tek Anadolu üniversitesi olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Türkiye’nin istediği sıçramayı ekonomik olarak yapabilmesi açısından teknolojik katkı son derece önemli. Yüksek katma değeri olan ve inovatif ürünler ürettiğimiz takdirde ekonomik gelişmemizi devam ettirebiliriz. Bunun için de üniversite ve sanayi işbirliğinin öneminin farkındayız. Bu işbirliğini ilerletmek için her türlü desteği sağlıyoruz. Benim anlayışımda bir ülke gelişmişse o ülkenin üniversiteleri de gelişmiştir. O yüzden üniversiteler ülkelerin gelişmesinin dinamikleridir” diye konuştu.
Açılışta söz alan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise Konya Teknoket ve Selçuk TTO’nun Türkiye’de örnek olduğunu belirterek, gerek ülkemizin gerekse bölgenin kalkınmasında önemli rol oynadığını söyledi.
“MENTÖRLÜK HİZMETİ VERİYORUZ”
Çalıştayın açılış konuşmasında Konya Teknokent ve Selçuk TTO’nun tanıtım sunumunu gerçekleştiren Konya Tekonokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, “Bölgenin gelişmesi ve bu sayede ülkenin gelişmesini de sağlamak açısından Selçuk TTO sadece kendi çalışmalarını devam ettirmekle kalmıyor, Türkiye’de bulunan diğer ofislere de mentörlük hizmeti veriyor. Proje hazırlamak isteyen akademisyenlerle bu alanda uzman akademisyenleri eşleştiriyor ve onlara mentörlük hizmeti sağlıyoruz. Bu sayede süreç daha hızlı ilerliyor. Konya Teknokent ve Selçuk TTO, bölgede son derece önemli merkezlerdir. Vizyonumuz, ülkemizde ve dünyada barış ve refah için inovasyon, araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunmak ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmektir” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen oturumlarda katılımcılara Konya Tekonkent’in ve Selçuk TTO’nun bundan sonraki süreçlerde izleyecekleri stratejiler, ortaya konulmak istenilen projelerde izlenmesi gereken yollar hakkında bilgi verildi.