TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, LYS'de ülke genelinde ilk bine giren 14 öğrenciyi Ankara'da misafir edecek.

Köseoğlu, 14 öğrenciyle Ankara yolculuğu öncesi Trabzon Havalimanı'nda bir araya geldi.

Trabzon'da elde edilen başarının Türkiye genelinde de duyulmasını arzu ettiklerini belirten Köseoğlu, "Buradaki öğrencilerimizin tamamı Trabzon'un en başarılı öğrencileri. Bir kısmı okul birincisi, bir kısmı okul birincisi olmasa da Türkiye'de önemli derece elde etmiş öğrencilerimiz. Buradaki gençlerimizin her biri inanıyorum ki üniversiteyi bitirdikten sonra alanlarında vatan ve millet aşkıyla ülkeye hizmet edecek." dedi.

Köseoğlu, AK Parti iktidarında eğitimde yapılan yeniliklerle ilgili bilgi vererek, şöyle devam etti:

"En büyük gayemiz ilim ile hikmete bir arada sahip olabilen bir gençlik yetiştirmektir. Bilim kavramı bilgiyi öğrenmeyi ve onu biriktirerek geliştirmeyi içerse de bilgiyi yorumlamakta eksik kalmaktadır. Hikmet kavramına sahip olmadan sadece bilgi ile savaş uçaklarını uçuran pilotların nasıl birer haine dönüşebildiklerini hepimiz acı bir şekilde 15 Temmuz'da tecrübe ettik. Bu nedenle vatanına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmenin yolu, bilim ve hikmetin harmanlanmasından geçmektedir. Geleceğin Türkiye'sini inşa etmenin yolu özgüveni yüksek potansiyelinin farkında bir gençlikten geçiyor. Bizler de bunun için gece gündüz çalışıyoruz."

Öğrencilerin Ankara programı hakkında bilgi veren Köseoğlu, şunları söyledi:

"2 günlük program boyunca hem TBMM'yi gezeceğiz hem de TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman ile iki Trabzonlu Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Akif Hamzaçebi ve Ayşenur Bahçekapılı var, onları ziyaret edeceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak'ı da ziyaret edeceğiz. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret edeceğiz. Daha sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'in organizasyonluğunda bir Ankara programımız olacak. İnşallah öğrencilerimizin memnun olacağı, Ankara'nın farklı yönlerini yakından görme imkanı yakalayacakları bir program olacak. Sayın Bakanımız Süleyman Bey'in de desteği olmuştur. Öğrencilerimiz için de unutulmaz bir gezi olmasını arzu ediyorum."