Kosova’da 4. Türk Caz Haftası, büyük ilgi gören Telvin grubunun muhteşem konseriyle başladı.
Kosova’da 4.Türk Caz Haftası başkent Priştine’de bulunan Ulusal Tiyatro salonunda yapılan açılış gecesi ile başladı. Geceye, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, çok sayıda milletvekili, Kosova’daki yabancı ülke büyükelçileri ile Kosova ve Türkiye kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kosova’da müzik dünyasına ayrı bir renk katan Türk Caz Haftası’nın açılışında konuşan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği tarafından organize edilen bu önemli müzik şöleninin öneminden konuşarak, davetlileri selamladı. Priştinr Ulusal Tiyatro salonunda kalabalık bir grup müzikseverin karşısına çıkan ünlü caz sanatçıları Erkan Oğur, Turgut Alp Bekdoğlu ile Alp Ersönmez’den oluşan “Telvin” grubu, sergilediği performansla Priştine halkı tarafından ayakta alkışlandı. Yaklaşık 2 saat süren konserde “Telvin” Jazz grubu davetlilere unutulmaz anlar yaşatırken, Erkan Oğur’un bağlama çalarak türkü seslendirdi.
Konserin ardından açıklama yapan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, caz şölenine çok büyük ilgi olduğunu belirterek, ”Gerçekten çok büyük ilgi var. Telvin’i ve Erkan Oğur’u herkes çok beğenerek izledi, ayakta izlediler. Bütün salon doldu ve dışarı taştı. Gördüğümüz bu ilgiden dolayı çok mutluyuz. Bu haftayı, bu yıl daha değişik düzenledik. Sadece Priştine’de olmayacak. Prizren ve Cakova şehirlerinde de olacak. İlginin daha da büyüyerek artmasını bekliyoruz. Çünkü bizim aldığımız izlenimler, yankılar gerçekten çok güzel. Herkes çok beğenerek izliyor” dedi.
Telvin Grubu’ndan Erkan Oğur da çok güzel konser olduğunu, insanların ilgili olduklarını ve sessizce dinlediklerini kaydederek, “Bizim için mutluluk verici bir konserdi. Çok memnunuz, eğer izleyiciler de memnunsa ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.
İlgiden çok memnun olduklarını ifade eden grubun bateristi Turgut Alp Bekoğlu, “Güzel bir yer burası, farklı duygularla çaldık” dedi. Kosova’ya dördüncü kez gelen grubun bas gitaristi Alp Ersönmez ise bundan son derece memnun olduğunu dile getirdi.
4.Türk Caz Haftası 18 Nisan tarihine kadar devam edecek.