DÜZCE (AA) - Düzce'de hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında il genelinde başlatılan şap aşılama kampanyasının devam ettiğini bildirildi. 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, aşılama kampanyasının 1 Ağustos'ta başladığını belirtti. 

Açıklamada, kampanya süresince yaklaşık 57 bin büyükbaş hayvanın aşılanacağı aktarılarak şunlar kaydedildi:

 " Şap hastalığı, tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen salgın ve bulaşıcı, viral bir hayvan hastalığıdır. Şap hastalığı ölümlere sebebiyet vermesinin yanı sıra bu hastalık nedeniyle oluşan et ve süt gibi verim kayıpları çiftçilerimizi ve ülke ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Çok hızlı bir bulaşma ve yayılma gösteren şap hastalığının ve neden olduğu ekonomik kayıpların önlenmesi için büyükbaş hayvanların ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez şap hastalığına karşı aşılanması gerekmektedir. Yetiştiriciler tarafından hayvanlarına şap aşılaması mecburidir. Aşılama yapılmayan büyükbaş hayvanların nakil izni verilmeyecektir. Hayvanlarını aşılatmadan imtina eden yetiştiricilere ilgili kanun maddesince 7 bin 321 lira idari para cezası verilecektir."