Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, 2014-2015 yıl sonu değerlendirmesinde bulunarak eğitimde farklı projelere imza attığını söyledi.
Tünçmen, yaptığı açıklamada, “Derslik ihtiyacımız devam etmekle beraber çok büyük oranda azaldı. 2015 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde 10 tane okulumuz bitirilerek 2015 yılında hizmete açılmış ve büyük bir sıkıntı giderilmiştir. Bunun yanında İmam Hatip Ortaokulu, Yahya Kemal Ortaokulu, Hacıbey Ortaokulu bitme aşamasında olup yeni eğitim-öğretim yılında teslim edilecektir. İnşaatı devam eden 2 pansiyon binamız da 2015-2016 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçerek öğrencilerimizin yurt konusundaki sıkıntılarımız da büyük oranda giderilmiş olacaktır.
Yine 2016 yılı için de 5 okul yatırım kapsamına alınmıştır. Bu okullarımızın da yapımı bitince çok büyük oranda derslik sorunu ortadan kalkacaktır ve sınıflarımız, 24 kişilik Avrupa standartlarında kaliteli eğitim veren bir duruma kavuşacaktır. Akademik başarı olarak Kahta her geçen gün biraz daha ileriye taşınmaktadır. Bunların somut karşılıklarını bu yıl süresince her alanda almayı başardık. Eğitim camiası olarak gerek TEOG ve gerekse LYS-YGS olsun bütün sınavlara büyük bir gayretle hazırlandık ve önemli başarılar elde ettik” dedi.
YGS sıralamasında önemli bir aşama kaydeden Tünçmen şunları söyledi:
“2014-2015 Eğitim-öğretim yılında TEOG sınavında ilçemiz genelinde 7 puanlık bir artış sağladık. Kâhta ilçemiz, YGS’de de büyük bir başarıya imza atarak YGS sıralamasında önemli bir aşama kaydetmiştir. Öğretmenlerimizin büyük gayreti sayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde hazırlanan yerel projelerin, yarışmaların, sınavların, denemelerin, bilgi yarışmalarının meyvesi alınmaya başlanmıştır. AB Erasmus+ Projeleri: Bu yıl 13 adet AB Erasmus+ projesine başvuru yaparak Adıyaman genelinde AB Erasmus+ projesine en fazla katılım sağlayan ilçe olduk. Bu projelerle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin Avrupa ülkelerine hareketlilikleri olacak ve bu sayede meslekî olarak kendilerini geliştirmelerine olanak tanınmış olacaktır. Çeşitli alanlarda hazırladığımız bu projelerle eğitimde farkındalık sağlamak, eğitime nitelik ve hareketlilik kazandırmak, öğrencilerimizin akademik olduğu kadar sanat, kültür ve sportif etkinliklerde de gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla her alanda projeler hazırlanmış ve büyük bir dinamizm yaratmıştır. Bu kapsamda AB Hibe Projeleri, İpekyolu Projeleri, SODES ve çeşitli bakanlıklar bünyesinde hazırlanan projelerle ciddi bir katkı sağlanmıştır. 24 okul öncesi eğitim kurumumuza çeşitli alanlarda eğitim malzemesi verilmiştir. Okullarımıza bilgisayar, projeksiyon, laboratuar malzemesi, halı gibi çeşitli malzemeler verilerek donanımlı bir hale getirilmiştir. Yine öğrencilerimizin sosyal bir iklimde yetişmeleri amacıyla çeşitli il dışı gezileri ve uçurtma şenlikleri ile ilçemizde değişik programlar yapılmıştır. Yine Bilim Çocukları Projesiyle 4 anaokulumuz fen tabanlı laboratuar kapsamında donatılmıştır. Bu okullarımız her türlü malzemeyle desteklenerek eğitim-öğretim için daha nitelikli hale kavuşturuldu. dıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ilçemizde aktif olarak uygulanan Erdemli ve Başarılı Birey Projesiyle birçok alanda yoğun çalışmalar yürütülmüş bu kapsamda kitap okuma, sosyal etkinlikler, Türk büyükleri ve değerlerimiz gibi önemli faktörlerde çalışmalar yürütülmüştür. Tabi ki bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu eğitimde velilerimizin katkısı, velilerimizin desteğidir. Unutmamalıyız ki eğitim destekle büyür. Artık Kâhta ilçemizde bu kültürü, böyle bir zemini oluşturmamız gerekmektedir. Bu çalışmalarımızla ilçemizde öğretmen arkadaşlarımızın büyük gayretiyle bir dinamizm yaratmış, büyük bir heyecan yaratmış bulunmaktayız.
Meslektaşlarımızın özverili çalışmaları, yorulmadan, usanmadan gösterdikleri çabaları sayesinde bu konumumuza gelmiş ve eğitimde temelden bir uyanış başlatmış bulunmaktayız. Bu anlamda bütün öğretmenlerimize samimiyetle gösterdikleri ilgi ve alaka için içtenlikle teşekkür ediyoruz.”