Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde açılan 'Seramik Atölyesi' açılışını yaptı.

Kültür Merkezi alt katında yapılan atölye açılış törenine; Vali Ahmet Aydın, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Siirt Defterdarı Meral Dönmez, İl Müftüsü Faruk Arvas, SYDV Müdürü Aydın Şakar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Batur, Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, kurum müdürleri, kursiyerler ve davetliler katıldı. Seramik eğitiminin yaygınlaştırılması projesi kapsamında açılan seramik atölyesinin açılışını yapan Vali Aydın, atölyede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Siirt’in genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirten Vali Aydın, bu gibi projelerin yoksul ve işsiz gençlere yeni iş alanları oluşturacağını söyledi. Vali Aydın, “Yeni istihdam alanlarını oluşturmak, kalifiyeli eleman yetiştirmek ve bu kapsamda ilimizin zengin kültürel değerlerini simgeleyen motiflerin yapıldığı ürünler ile ilimizin tanıtımına da katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Hüseyin Eren Özcan ise, proje ile köklü bir tarihi geçmişi olan Siirt’in, sahip olduğu kültürel değerleri simgeleyen, tabaklar, kupalar ve hediyelik eşyalar yapılarak, ilin ekonomisine ve tanıtımına katkı sunduklarını söyledi.

Seramik atölyesinden toplamda 100 kişinin faydalanacağı belirtildi