PTT 1. Lig takımı Yeni Malatyaspor’da uzun süredir devam eden teknik adam arayışlarında sona gelindi. Sarı-kırmızılı yönetim uzun süredir büyük bir gizlilikle yürüttüğü görüşmeler neticesinde Malatyaspor’un eski teknik direktörü Yücel İldiz ile her konuda anlaşmaya vardı.
İstanbul’da yürütülen transfer görüşmelerinde teknik adam konusu üzerine yoğunlaşan Başkan Gevrek’in yaptığı son görüşmede tecrübeli teknik adam Yücel İldiz ile her konuda anlaşarak el sıkıştığı ifade edildi. İldiz, 2000 yılında süper lige çıkan Malatyaspor’un teknik direktörüydü.
Yücel İldiz ile anlaştıklarını doğrulayan Yeni Malatyaspor Basın sözcüsü Selim Pilten, şehri tanıyan başarılı bir hocayla anlaştıklarını kaydetti.
Yücel İldiz’in Malatyalılar tarafından yakından tanınan bir isim olduğunu belirten Pilten, “Yücel hoca ile her konuda anlaşmaya vardık. Resmi imzalar atılmadı ama aradaki küçük pürüzler aşıldı. Malatya’ya hayırlı olsun. İnşallah Yücel hoca takıma fayda sağlar. Bu aşamadan sonra transferde de daha hızlı hareket edeceğiz. Hoca konusu çok önemliydi. Transfer yapabilmemiz için bir hocayı takımın başına getirmemiz gerekiyordu. Bu işi Yücel İldiz ile çözdük. Bundan sonrası artık daha kolay. İnşallah kampa kadar transfer konusunu da halledeceğiz” diye konuştu.