Vali Ali Hamza Pehlivan Komando Tugayına dönüştürülen ve Bayburt İlimizde 17. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı olarak faaliyetlerine devam edecek olan askeri kışlada incelemelerde bulundu.

Temmuz ayı başında 17. Komando Tugay Komutanlığı Yardımcılığı emrinde görevlendirilecek personelin barınma ihtiyaçları ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere prefabrik yapıların kurulumu devam ediyor. Bir yandan Arpalı’ya konuşlandırılacak yeni komando kışlası çalışmaları hızla devam ederken diğer taraftan birliklerin konuşlanacağı alanlar da yeni sisteme hazır hale getiriliyor. Çalışmaların eş zamanlı yürütüldüğü dönüşüm sürecini yakından takip eden Vali Pehlivan komando birlikleri için hazırlanan prefabrik yapılarda incelemelerde bulundu.

Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa ile yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Vali Pehlivan, “Arpalı Beldesi’ne kurulacak komando kışlası ile ilgili çok önemli mesafeler kat edildi. Şu anda kurulacak alanın yarısının tüm kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Bin 500 dönümde bütün işlemler tamamlandı. Yaklaşık bin 500 dönüm alanın daha kamulaştırma iş ve işlemlerini başlattık. Halihazır haritaları, zemin sondajı ve imar planı çalışmalarını Özel İdaremiz bünyesinde tamamladık. Protokol gereği inşaatı gerçekleştirecek olan TOKİ de inşaat ihalesi için hazırlık çalışmalarını devam ettiriyor. Burada inşallah 4 komando taburu konuşlanacak ve yaklaşık 3 bin 500 personel görev yapacak. Yeni kışla kurulana kadar mevcut kışlada gerçekleştirilen yapısal düzenlemeler sonunda bu yaz itibariyle personel sayısı 700’den yaklaşık 2000 sayısına ulaşacak” dedi.

Yeni kışla kurulum çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Vali Pehlivan Temmuz ayı itibariyle birliklerde görevlendirilecek personelin barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere mevcut kışla içerisinde prefabrik yapılar oluşturulduğunu ve dönüşüm sürecinin eş zamanlı olarak devam ettiğini dile getirdi.

Vali Pehlivan “Bayburt İlimizin önemli bir beklentisi haline gelmiş olan bu yatırımın hayata geçirilmesi hususundaki desteklerinden ötürü Hükümetimize, Sayın Maliye Bakanımıza, Sayın Kara kuvvetleri Komutanımız ile ilgili bütün kişi ve kurumlara İlimiz adına şükranlarımızı sunuyor, Bayburt İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a incelemeleri sırasında İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit eşlik etti.