Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, İzmir’in kalkınması için hükümetin bir dizi etkinlikle destek verdiğini belirterek, “İZKA ve İzmir Valiliği öncülüğünde Mayıs başında Türkiye’deki bütün yabancı büyükelçilikleri ve ticaret müşavirlerini İzmir’de toplayacağız” dedi.
İzmir Ticaret Borsası Emtai Alım Satım Projesi’nin başlatılması törenine katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, İzmir’in kalkınmasından etkili olacak yeni bir etkinlik programı müjdesini verdi. Yıldırım, İzmir’e hükümet ve bakanlık olarak katkı vermeyi çok önemsediklerini ifade ederek, İZKA, İzmir Valiliği ve Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile Mayıs başında Türkiye’deki bütün yabancı büyükelçilikleri ve ticaret müşavirlerini İzmir’de toplayacaklarını belirtti.
“MAYIS’TA YAPILACAK ETKİNLİK İKİ GÜN SÜRECEK”
Katıldığı program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, etkinliğin iki gün süreceğini aktararak şunları söyledi:
“Valimiz bu konuyla yakından ilgileniyor. Kendisiyle toplantı yaptık, detayları konuştuk. Ankara’daki büyükelçilerle bakanlık olarak hem Türkiye’deki hem de kendi ülkelerinde faaliyetler için çok yakın çalışıyoruz. Bu faaliyet de İzmir için yakın çalışacağız. Biz fırsat buldukça bu tür organizasyonların İzmir’de yapılmasına veya yapılacaksa içinde yer almaya, katkı vermeye bakanlık olarak da özel bir önem veriyoruz."
İzmir’in dünyaya açık bir kent olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dış ticarette, ihracatta İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alan bir kent. İzmir pek çok başarılı organizasyonlara imza atıyor. Son yıllarda kendi markalarını çıkartıyor. İzmir’in markalaşması, İzmir’deki ürünlerin markalaşması son derece önemli. İzmir’in Ekonomi Bakanlığı olarak öncelikli olarak belirlemediğimiz ülkelerle bütünleşmesi çok önemli. Bu tür programları, seyahatleri biz bu amaçla da İzmir, Ege Bölgesi ve bütün Türkiye için değerlendirmeye özen gösteriyoruz. Büyükelçiler ve ticaret ataşeleri toplantısında da İzmir’i hem kültürel olarak hem de ekonomik olarak dünyayla daha fazla tanıştırmak, dünya ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu ve benzeri projeleri de bu vesileyle orada anlatmaya fırsat vermek amacıyla yapıyoruz.”
EGE’NİN SAHİP ÇIKACAĞI EXPO
EXPO’nun EXPO Ege olarak düzenlenmesinin henüz girişim aşamasında olduğunu aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Bakanımız daha iddialı bir projeyi Ege sahipliği olarak bunu söyledi. Bu konu şimdilik girişim ve tartışma aşamasında. Bütün Ege sahipliği oluştuğu gün de projenin hayata geçirilmesi mümkün olabilecektir. Tabii ki bunda pek çok kişi görüşlerini ifade etmişler, diğer usul ve kurallar içinde olabilir bir öneri ve kabul edilebilir bir teklif olması gerekir. Eğer o aşamaya gelirse sanıyorum bütün Ege’nin sahip çıkacağı bir EXPO, sadece İzmir’in sahip çıkacağı bir EXPO’dan daha iddialı ve olumlu bakımdan da daha yüksek bir ihtimal olur.”