Salih GÜNER/KIRŞEHİR, () - KIRŞEHİR'de geçen hafta meydana gelen işyeri yakma, Doğu ve Güneydoğu'ya giden otobüslere saldırı olaylarının ardından, Kırşehir'de birçok kesim, 'sağduyu' çağrısı yaptı, kınama açıklamaları yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illere sefer yapan otobüslerdeki yolcuları karanfil ve çikolata ile uğurladı.
Son günlerde yaşanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ait otobüs firmalarının taşlanması olaylarına tepki gösteren Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mustafa Yılmaz, Turgay Kaya, Ahmet Sarı, Kenan Yanık ve Mustafa Bulut, Mucur ilçesindeki dinlenme tesislerinde, Doğu ve Güneydoğu illerine yolcu taşıyan otobüslerindeki yolculara karanfil ve çikolata ikram etti. Otobüslere yapılan taşlı saldırıları kabul etmediklerini, bu tür davranışları hiçbir zaman tasvip etmediklerini belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Türk- Kürt kardeşliğinin bozulmasını isteyenlere asla izin vermeyeceklerini söyledi. Ekicioğlu, şöyle konuştu:
"Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar, hepimizi derin bir acıya boğmakta, neredeyse her gün gelen şehit haberleri, hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Tırmandırılmak istenen kaos ortamı ne yazık ki geçen hafta ilimize de sirayet etmiş, nereden geldiği belli olmayan, kendini bilmez Vandallar, bazı esnaflarımızın iş yerlerini yakmış, talan etmiş, ilimizden geçen Doğu ve Güneydoğu illerimize ait bazı yolcu otobüslerini taşlamışlardır. Bu yaşanılanlar, sevgi ve kardeşliğin kenti Kırşehir’e hiç yakışmamış, ne yazık ki sırtımıza adeta kara bir leke çalınmıştır. Kırşehir; 250 yıldır Kürtler ve Türkler’in içiçe, barış içinde yaşadığı, birbirinden kız alıp kız verdiği, aynı cenazelerde birlikte ağıt yakıp, aynı düğünlerde de birlikte oynadığı, halay çektiği bir şehirdir. Bu şehirde Türk ve Kürt ayrımı asla olmadığı gibi, Türkler ve Kürtler adeta et ve tırnak gibi, çok kültürlü çok kimlikli bir iklimde barış içerisinde yaşamaktadır. Hepinizin bildiği ve eminim türkülerini çok sevdiği Neşet Ertaş’ın memleketidir Kırşehir. O Neşet Ertaş’tır ki; bir türküsünde, ‘Bir yaratmış Allah Tüm insanları, Ayrılık insanın sözünden olur. Ayrı görme gel şu insanoğlunu, Her niyet kişinin özünden olur’ diyerek, ayrımcılığa karşı durmuş, bütün türkülerinde, insanların birbirini asla ötekileştirmeden sevmesi gerektiğini savunmuştur."

FOTOĞRAFLI