Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Bisiklet Şenliği, şölen havasında kutlandı.
Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Belediye Başkanı Turgay Genç’in de yer aldığı şenliklere 7’den 77’ye 600’ün üzerinde vatandaş katıldı. Belediye hizmet binası önünde toplanan bisikletseverlere kayıtlarının ardından şapka ve t-shirt hediye edilirken, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı açıklamada, doğa ve bisiklet tutkunlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ve önümüzdeki yıllarda da bu tür sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri devam ettireceklerini belirtti. Başkan Genç, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bisiklet şenliğimize katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim. Amacımız büyükten küçüğe her kesimi bisiklete binmeyi teşvik etmektir" dedi.
Döşemealtı İlçesi Kaymakamı Mehmet Baygül DE, bisiklete binmenin önemine değinerek Avrupa’daki uygulamalardan örnekler verdi. Kaymakam Baygül, "İlçemiz de sporun her türlüsüne önem veriyor ve sonuna kadar da destekliyoruz. Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet şenliğinin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Belediye Başkanı Turgay Genç’in öncülüğünde start alan şenlikte 600 kişi, Atatürk Caddesi’nden Yeşilbayır Mahallesi’ne pedal çevirdi. Katılımcılar daha sonra 800 yıl önce Alaaddin Keykavus tarafından yaptırılan ve Döşemealtı Belediyesi’nce kazı çalışmaları başlatılan Evdirhan’da mola verdi. Etkinlikte Alyazma Folklor Kulübü de halk oyunları gösterisi sundu.