ZONGULDAK (AA) - Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanlığı'na Ahmet Uysal yeniden seçildi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirtti.

Hükümet olarak son terörist teslim oluncaya kadar ya da silah bırakıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Çaturoğlu, şunları söyledi:

"Terör nereden gelirse gelsin, terörist kim olursa olsun terör bir insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Bundan dolayı Ankara'daki bombalı saldırıyı yapanları arkasında kim olursa olsun, kim yapmış olursa olsun şiddetle ve nefretle kınıyorum. Orada kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağolsun. Ama 5 bin yıllık tarihi içerisinde 16 büyük imparatorluk kurmuş halen Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmakta olan Türk milleti, inşallah bugün ki badirelerinde üstesinden gelerek birlik beraberlik içerisinde aşacak ve tarihte o şanlı yeri tekrar alacaktır." 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise muhtarlara her konuda destek olduklarını kaydederek, "Belediyenin tüm imkanlarını elimizden geldiği kadarıyla köylerimize sunmaya çalıştık. Alaplı tüm nüfusuyla birlikte birdir. Belediye tüm imkanları köylerimiz sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde, Ahmet Uysal yeniden başkan seçildi.