Muş’un Hasköy ilçesinde eğitim gören 99 öğrenci ve 3 kafile sorumlusu öğretmen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Muğla’ya gönderildi.

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülmekte olan ’Biz Anadoluyuz’ projesi ile Hasköylü öğrenciler şehirleri gezmeye devam ediyor. Hasköy’de çeşitli okullarda eğitim gören 99 kişiden oluşan öğrenci kafilesi, 4 gün boyunca Muğla’nın tarihi, kültürel ve turistik alanlarını gezecek. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Muğla’ya gönderilen öğrencilerin büyük heyecan yaşadığını ifade etti. Öğrencilerin oralarda farklı kültür ve renklerle tanışacaklarını ifade eden Kaymakam Özkan, "Öğrencilerimizi ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında bu yıl çeşitli illere yolcu ettik. Bugünde yine Muğla’ya 99 öğrencimizi göndermiş bulunmaktayız. Çocuklarımız oralara gidip, tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezerek hem bilgi sahibi oluyor hem de oraların örf ve adetlerini öğrenmiş oluyor. Öğrencilerimiz 4 gün boyunca kendisinin farklı bir şehri olan bu şehirdeki tarihi, turistik yerleri gezecek, görecek. Buralarla ilgili yeni bilgiler, yeni görgüler, deneyimler kazanarak tekrar dönecekler. ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında öğrencilerimiz ülkemizin tarihi turistik beldelerini görecekler. Bu şekilde ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği konusunda bir duygu, düşünce ve gönül ilişkilerinin oluşması için başlatılan bir projedir. Bu projede emeği geçen başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Muş Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’a ve emeği geçenlere bir kez daha buradan teşekkür ediyorum" dedi.

"Doğu kültürüyle büyüyen çocuklar Batı’da ki bir şehrin kültürünü görecek"

Öğrencilerin Doğu kültürüyle büyüdüğünü ve ’Biz Anadoluyuz’ projesi ile bir Batı şehrinin kültürünü göreceğini hatırlatan Özkan, "Doğunun kültürüyle büyüyen çocuklarımız Batı’da ki bir şehrin kültürünü belki ilk defa görecek. Bu öğrencilerin kardeş öğrencileri olacak. O öğrencilerin duyguları, düşünceleri ortak bir paydada buluşacak. Buda ülkenin gönül köprüsü kurulmasına yönelik güzel bir çalışmadır. Öğrencilerimiz dışarı çıktığı zaman, Türkiye’nin birçok şehrini gördüğü zaman onun bilgisi, görgüsü, hayat tecrübesi, hayattaki birikimleri artmış olacak. Dolayısıyla daha önce evinden, köyünden, şehrinden dışarıya çıkmayan bir öğrenci için inanılmaz büyük bir fırsat. Bir ili gezerek, görerek, tanıyarak yerinde yaşaması ve o bilgi, birikimi, tecrübeyi edinmiş olması son derece mutluluk verici. Bu tür eğitici geziler eğitimde kalıcı bir yere sahiptir. Eğitimde en çok arzuladığımız durumlardan birisi öğrencinin yerinde görerek, yaşayarak o bilgileri almasıdır. Bu kapsamda gezinin öğrencilerimize çok şey katacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.