Usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin adını taşıyan Kültür Merkezi, atölyelerinde yapılacak eğitimler için kayıt almaya başladı. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek sinema, edebiyat, dans ve müzik atölyeleri sanat eğitimi almak isteyen Çankayalıları bekliyor.

Çankaya Belediyesinin kısa bir süre önce açılışını gerçekleştirdiği Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, 16 Ekim’de atölyelerinin kapılarını kursiyerlere açıyor. Sinema, Edebiyat, Modern Dans, Bale ve Müzik atölyeleri için kayıtlar başladı. Alanında uzman eğitmenler tarafından yürütülecek atölye çalışmalarında sinema atölyesi; sinemaseverleri film çekme konusunda cesaretlendirmeyi ve sinema sektöründe çalışabilecek yetiyi kazandırmayı amaçlıyor. Sineçankaya Film Atölyesi, katılımcılarına film yapımının tüm aşamaları deneyimleme imkanı sunacak. 12 hafta boyunca sürecek atölye programında; senaryo yazımından montaja, yönetmenlikten ışığa kadar film yapımına dair tüm süreçler eğitmenler eşliğinde katılımcılarla beraber yürütülecek. Sinema emekçilerinin de zaman zaman konuk olarak ağırlanacağı film atölyesi, 16 yaş ve üstü tüm katılımcılara açık olacak. Her atölye grubuyla çekilecek kısa filmin sonunda ortaya çıkan üretimler, Çankaya Belediyesi çatısı altında halka açık bir gösterimle sergilenecek.

Dans atölyesinde ise modern dans eğitimi 8-11, bale eğitimi 6-8 yaş aralığındaki çocuklara verilecek. Atölyede belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli gösteri türünün temel kurallarının öğretileceği bale eğitiminin yanı sıra 20. yüzyılda balenin değişmez kurallarına tepki olarak gelişen dans türü olan modern dans eğitimi de verilecek.

Edebiyat Atölyesinde ise çalışmalar; yazı, yazma, yaratma, kurgulama ile ilgili süreçlerde pratik çalışmaların yanı sıra okuma, etkin okurluk ve detaylı okuma ile ilgili de Türk ve dünya edebiyatında yer edinmiş yapıtların ele alınması bağlamında ilerleyecek.