TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, genel kurul öncesi Bodrumlu turizmcilerle bir araya geldiği toplantıda, Bölgesel Yürütme Kurulu'nun daha işlevsel özerk bir bütçe ile hizmet verir hale getirileceğini; sektör temsilcilerinin elektronik ortamda hizmet sağlayacak konuma getirileceğini vurguladı.
İstanbul'da Aralık ayında yapılacak olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 22'nci Olağan Genel Kurulu'nda, TÜRSAB Başkan Adayı olan Hello Turizm kurucu ortağı Emin Çakmak, Bodrumlu seyahat acentası sahipleri ile World of Wonders Otel'de buluştu. TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Bodrum Başkanı Sevinç Gökbel ve yaklaşık 50 seyahat acentası sahiplerinin katıldığı toplantıda konuşan Çakmak, projeleri arasında yer alan, ‘Kaçak turizm faaliyetleri nasıl engellenecek?', ‘Hava yolları ile rekabet nasıl sağlanacak?', ‘İnternet ile TÜRSAB nasıl buluşturulacak?', ‘Bölgesel Yürütme Kurulları nasıl dizayn edilecek?', ‘TÜRSAB gelirleri nasıl harcanacak?', ‘Acenta devri ve hizmete ara verilmesi nasıl olacak?', ‘Yeni acentalar nasıl açılacak?', ‘ Acentalar, ikinci bir iş yapmaktan nasıl kurtarılacak?', ‘Hac ve umre organizasyonu nasıl olacak?', ‘Teminat mektubu sorunu nasıl çözülecek?', ‘E-ticarete kaptırılan pazar payı nasıl geri alınacak?' konularında üyelere bilgilendirme yaptı.
Göreve gelmeleri halinte TÜRSAB üyelerinin elektronik ortamda hizmet vermesi için çalışacaklarını dile getiren Çakmak, "Kendi araçlarımızla öz mal varlıklarımızla, bir turisti havaalanından alamıyoruz. Taksicilerle kavgalıyız. Polislerle köşe kapmaca oynuyoruz. Göreve geldiğimiz zaman öncelikli meselelerimiz, TÜRSAB'ı e-türsab yapmak. Sizlere elektronik ortamda hizmet sağlayacak konuma getirmek, BYK'larımızı daha işlevsel özerk bütçesi ve yetkilerle donatıp bu bölgelerdeki atanmış ve seçilmişlerle kol kola girerek, özerk bütçeleri ve yetkileriyle merkezi yönetim kurulunu temsil edecek daha yukarı taşıyacak ve söz hakkı olacak hale getirmemiz gerekli. Bu nedenle BYK'larımızı posta ofisi konumundan arındırmamız lazım. Müzeler ve gişeleri de de elektronik sisteme geçerek denetleyebiliriz. Güncellememeleri hala evraklarla yaparsanız elektronik sisteme geçemezsiniz kaçak faaliyetlerini de engelleyemezsiniz" dedi.
HİSSELER, ÇOK ORTAKLI YAPILACAK
Çakmak, 30 kişilik yönetim kurulu ile her sorunu çözmenin mümkün olmadığını belirterek "6500 aktif acentamızın bize vereceği destek ile çalışabiliriz. TÜRSAB hepimizin. Her birinize bir hisse vermek suretiyle ortak edip, gelecekte belgenizin devri ile birlikte, hisselerinizin devrini de yapabilecek, emekli olduğunuzda size bir emekli ikramiyesi konumunda en az 1-2 milyon TL ikramiye ile birlikte bu sektörden emekliliğe geçmenizi sağlamak" dedi.
Yurtdışında Bodrum'un tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Emin Çakmak, yurtdışından Türk destinasyonlarının satışlarında yabancı acentaların yanında yerli acentalara da destek verilmesi gerektiğini belirtti. Çakmak, "Türk destiyonlarının yurtdışından satışında sadece yabancı acentalara bel bağlarsak, Ankara'da bir patlama olduğuna Bodrum'a gelen turist sayısında azalma olur. Yabancı acenta böyle bir olay karşında, yönünü hemen başka destinasyonlara çeviriyor. Ama yerli acentalara da destek verirsek o zaman turizm kentleri bu tür olaylardan etkilenmez" dedi.
Çakmak toplantının ardından üyelerle birlikte yemek yiyerek, sohbet etti.

FOTOĞRAF