Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi Halil Özdemir, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Talep ve beklentilerimizin karşılanması için meydanlara ineceğiz" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi Halil Özdemir, "1 Mayıs’ı Hak-İş Konfederasyonumuzun aldığı karar çerçevesinde her sene değişik bir ilimizde kutluyoruz. 1 Mayıs’ta Türkiye’nin her yerinde işçilerimiz olduğu için Doğu’da ki arkadaşlarımızla bir araya gelmek için bölgesel olarak her sene farklı bir ilde kutlama kararı aldık. Geçen sene 15 bin kişinin katılı ile Kayseri’de birlik ve beraberlik içerisinde 1 Mayıs’ı kutladık. Biz 1 Mayıs’ta vatandaşları rahatsız etmek istemiyoruz. 1 Mayıs’ta esnafa ve topluma zarar vermek istemiyoruz. 1 Mayıs’ın amacı işçilerin bir araya gelerek kendi dertlerini, sıkıntılarını ve güçlerini göstererek yetkililere duyurması olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Özdemir ayrıca, "Birileri gibi esnafın camını ve çerçevesini kırarak değil de dışarından gelen 7 bin vatandaşımıza hem Kayseri’yi tanıtarak hem de Kayseri’de alışveriş yaptırarak Kayseri’nin ekonomisine katkı sağlayarak kutladık. İnşallah bu sene de 1 Mayıs’ı Konya’da kutlayacağız. Bizler bu ülkenin işçileri, kamu görevlileri, emeklileri, işsizleri, yoksulları olarak tüm dünya emekçileri ile birlikte inşallah 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Bizler ülkemizin bugünü ve geleceği için ülkemizin bütünlüğü, birlik ve kardeşliğimiz için talep teklif ve beklentilerimizin karşılanması için alanlara ineceğiz" ifadelerini kullandı.