Mehmet AKTARAN / İstanbul,() ŞİŞLİ'de bulunan Bangladeş İstanbul Konsolosluğu önünde toplanan AGD üyesi bir grup, Bangladeş'te Cemaat-i İslami üyelerine verilen idam kararlarını protesto etti.

Mecidiyeköy'deki Bangladeş İstanbul Konsolosluğu önünde saat 22:30'da toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi 300 kişi, Cemeat-i İslami üyelerine verilen idam kararları için Bangladeş hükumetini protesto etti. Grup, ellerinde pankart dövizler olduğu halde tekbir getirerek slogan attı. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu toplu olarak dua edildi. Ardından basın açıklaması okundu.



Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut tarafından okunan açıklamada, “Kardeş Bangladeş halkının önemli temsilcilerinden olan Cemaat-i İslami'ye yönelik yıldırma, baskı, işkence ve idamlar ardı ardına devam etmektedir. Son olarak Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Ali Ahsan Muhammed Mücahit'in idam kararı ile Bangladeş hükümetinin zulmü tekrar gözler önüne serilmiş bulunmaktadır. İşlenen tüm bu zulümlere karşı Müslümanlar itidalli oluşlarını ve vakur duruşlarını kaybetmeden hakkı haykırmaya devam edeceklerdir. Irkçı emperyalizmin kendilerini çekmeye çalıştıkları terör tuzağına düşmeyeceklerdir" denildi. Geniş güvenlik öneminin alındığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

(FOTOĞRAFLI)