Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Tirilye tipi zeytinin gerçek değerine kavuşması için herkesin üzerine düşeni yapmasının şart olduğunu söyledi.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, başkan yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı ile birlikte Marmarabirlik S.S. 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen Ali Yıldız’ı ve yönetimini ziyaret ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi. Marmarabirlik Genel Başkan Vekili Şevket Karagöz’ün de katıldığı ziyarette, Mudanya’nın ve Mudanya’daki bütün değerlerin dünyaya tanıtılması için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Türkyılmaz, Tirilye tipi zeytinin hak ettiği değeri bulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
Türkyılmaz, geçtiğimiz günlerde yapılan EMİTT fuarında belediye olarak zeytin standı açtıklarını, özellikle Tirilye tipi zeytinin çok rağbet gördüğüne dikkati çekerek, “Tirilye tipi zeytinin gerçek değerine kavuşması için 2 fuara katıldık. Belediye olarak bundan sonra da üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Marmarabirlik yöneticilerinden de zeytinimizi en iyi şekilde tanıtmalarını istiyoruz. Üreticiye ve üretilen ürüne gereken değer verilirse, Mudanya Tirilye tipi zeytin dünyaya yayılır ve marka olur. Zeytinin değerini yükseltmemiz gerekiyor” dedi.
Marmarabirlik S.S. 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız da, yeni yönetim olarak, bu konuda çok hızlı bir şekilde çalışma başlattıklarını, Mudanya’nın adının zeytinle anılması ve bir marka olması için çalışacaklarını ifade etti.