Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda vatani görevlerini yapan erler gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü kapsamında 550 fidanı toprakla buluşturdu.
Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda vatani görevlerini yapan erler, Garnizon Komutanı Albay Erdal Maviş eşliğinde Soğuksu ve Emecik arasında doğa yürüyüşü yaptı. Sabah 09.00’da başlayan yürüyüş öğleden sonra 16.00’da tamamlandı.
Bir önceki yürüyüşü Mandalya Zirvesi - Akvaryum-Kargı arasında yapan erler böylece bir hafta içinde iki parkuru tamamlayarak toplam 35 kilometre yürümüş oldu. Askerler yürüyüş sırasında topladıkları 550 adet meşe palamudundan 200’e yakınını da lojmanlar bölgesinin arkasındaki dağlık araziye ekti. Mehmetçikler Datça’nın doğal güzelliklerini görme fırsatını buldukları için çok memnun olduklarını ve yürüyüşün nasıl geçtiğini anlamadıklarını ifade etti.
Datça Hava Radar Mevzi Komutanı Hava Albay Erdal Maviş, daha önce birlik içerisinde bulunan yabani zeytinleri aşılatarak onların ehli hale getirilmesi faaliyetinden sonra şimdide ağaçsız alanlara meşe palamudu diktirerek arazilerin daha yeşil ve erozyona kapalı hale getirilmesi çalışmalarıyla doğaya olan saygısını bir kez daha ispatlamış oldu.