Kayseri’de yapımı devam eden Bölge İdare Mahkemesi’nin inşaatı, İş Müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonrasında gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için durduruldu. Firmanın gerekli şartları yerine getirmesi sonrasında inşaata iki gün sonra yeniden çalışmalara başlandı.
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından görevlendirilen ve Ankara’dan gelen iki iş müfettişinin Bölge İdare Mahkemesi inşaatında inceleme yaptığı öğrenildi. İş Müfettişleri’nin yaptığı incelemeler sonrasında, firmanın yeterli iş güvenliği almadığı yönünde rapor hazırlandığı ve ilgili makamlara gönderildiği bildirildi. Hazırlanan rapor doğrultusunda, Bölge İdare Mahkemesi inşaatındaki çalışmaların durdurulduğu, firmanın gerekli önlemleri almasının ardından çalışmalara iki gün sonra yeniden başlandığı öğrenildi.
29 MAYIS 2014 YILINDA İŞ KAZASI MEYDANA GELMİŞTİ
Yapımı süren Bölge İdare Mahkemesi inşaatında 29 Mayıs 2014 günü iş kazası meydana gelmişti. İş kazasında 24 yaşındaki Galip T. yaklaşık 4.5 metre yükseklikten düşerek yaralanmış, şantiye şefi ise olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarının üzerine yürümüştü.