Esnaf birlik ve sitelerine büyük önem verdiklerini çünkü ekonomin ve istihdamın merkezi olduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Ambar Mahallesi’nde yer alan ve şehirlerarası nakliye yapan Nakliyeciler Sitesi olarak bilinen alanda yol yenileme ve çevre düzenleme çalışması sonrası yolları asfaltladıklarını söyledi.

Şehirlerarası nakliye yapan Nakliyeciler Sitesinde yol yenileme ile deforme olan yolların yapımında kullanılmak üzere 1000 ton yaklaşık 40 kamyon asfalt kullanıldığını belirten Başkan Büyükkılıç, Ambar Mahallesi’nde nakliyeciler sitesi yollarında yolların hem bakımının yapıldığını hem de asfaltlandığını kaydetti.

Esnaf siteleri yaparak esnafa yatırım ile bir bakıma ekonomiye katkı sağladıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Melikgazi Belediyesi olarak Ambar Mahallesi’nde nakliyeciler sitesi olarak bilinen alanda şehirlerarası yük taşıyan kamyoncu esnafı için asfaltlama çalışması yaparak toplam 1000 ton asfalt kullandık. Nakliyeciler sitesinde tüm ara sokalar ile bunlara bağlantılı yollarda asfalt çalışması yapılacaktır.. 2018 yılında asfaltlama için planlı bir çalışma sergiliyoruz. Planlı çalışma ile yerinde ve zamanında hizmet sunuyoruz. Nakliyeciler sitesi Kayserimiz için önemli çünkü Türkiye’nin dört bir yanından gelen birçok sürücü bu esnaf sitesini görerek kendi memleketi başta olmak üzere yurdun her yerinde Kayseri Nakliyeciler Sitesi ve çalışmalarını anlatacaktır.”

Esnaf sitesinde asfaltlama çalışmaların devam edeceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin her zaman esnaf dostu ve yatırımcı bir kurum olduğunu sözlerine ekledi.