ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Lübnan, Mısır, Ankara ve son olarak da Paris saldırılarının ardından IŞİD’i vurmak için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cuma akşamı Paris’te gerçekleştirilen Paris saldırılarının ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a taziye ziyaretinde bulundu. Kerry, Hollande ile Elysee Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Kerry, terör örgütü IŞİD ile mücadele Fransa ile dayanışa içinde olduklarını ifade ederek, Hollande ile IŞİD’e karşı yapılan işbirliğin güçlendirilmesine dair fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. IŞİD’in ABD öncülüğündeki askeri operasyonların ardından Suriye ve Irak’ta toprak kaybettiğini bildiren ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile, ABD ve Fransa’nın IŞİD’e karşı mücadeledeki işbirliğinin güçlendirilmesini tartıştıklarını bildirerek, “Daha fazla bilgi alışverişinde bulunulması konusunda hemfikiriz. Gelecek hafta boyunca IŞİD’in kendini büyük baskı altında hissedeceğinden eminim” dedi. IŞİD’in, dün ve bugün büyük baskı hissettiğini belirten Kerry, “Geçtiğimiz haftalarda da baskı altında hissettiler. Daha fazla toprak kazandık. IŞİD ise, daha az toprak kazandı” ifadelerini kullandı.
Kerry, IŞİD’e karşı daha etkili önlemlerin alınabileceğini sözlerine ekleyerek, Lübnan, Mısır, Ankara ve son olarak da Paris saldırılarının ardından IŞİD’i vurmak için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.