KAYSERİ, () - BÜNYAN Dostları Derneği’nden bir grup doğasever, İran'daki Bazirgan kenti elediye Meclis Üyesi Mohammad Habib Zadeh ve arkadaşlarının davetlisi olarak, İran’da çeşitli temaslarda bulundu. Grup, gezi kapsamında İran’ın en yüksek dağı olan Demavent’e tırmanış düzenledi.
İran’da bulunan 5 bin 636 metre yüksekliğindeki Demavent Dağı’na tırmanış için hazırlıklarını yapan Bünyan Dostları Derneği’nden 5 kişilik ekip, olumsuz hava koşulları sebebiyle, 4 bin 200 metreden geri dönmek zorunda kaldı. İran’ın Tebriz, Tahran ve Kum şehirleri başta olmak üzere, birçok şehri gezen grup, İranlı doğaseverlere Türk Bayrağı armağan etti. Amaçlarının Kayseri’yi ve Bünyan’ı, en iyi şekilde tanıtmak olduğunu belirten Bünyan Dostları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Okan Cingil, şunları söyledi:
"İran Bazirgan Şehri Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda İran-Irak savaşı gazisi olan Mohammed Habib Zadeh ile arkadaşları Ali Soltani, Ali Muharrem Najad, Reza Hasanzadeh’in daveti üzerine, İran’a 10 gün süren bir seyahat yaptık. Amacımız Orta Asya’nın da en yüksek dağı olan Demavent Dağı’na çıkmaktı. Ancak 4 bin 200 metrede fırtınaya yakalandık ve zirve yapamadan döndük. İranlı dostlarımız bizi çok güzel ağırladılar ve misafir ettiler. Bizler de, İranlı dostlarımızı Türkiye’ye davet ettik. Ülkemizin güzelliklerini onlara göstermek istiyoruz. Amacımız; her zaman söylediğimiz gibi Kayseri ve Bünyan’ı en iyi şekilde tanıtabilmek."

FOTOĞRAFLI