Yenimahalle Belediyesi’nin Ankara’ya kazandırdığı Yakacık mesire alanında sezon açıldı.
Yenimahalle’nin oksijen deposu olan, 146 bin metrekare alana sahip, 5 bin 500 kişi kapasiteli Yakacık, serinlemek ve temiz havanın tadını çıkarmak isteyenlerin akınına uğruyor. Her mevsim dolu piknikçilerin akınına uğrayan Yakacık, Ramazan ayı boyunca da vatandaşlara keyifli bir iftar vaat ediyor.
Geçtiğimiz aylarda 6 bin metrekare genişleyerek 50 ailenin daha piknik yapabileceği ilave alan eklenen Yakacık, Ankara’nın gözde mesire alanı olarak hizmet vermeye devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dolup taşan mesire alanı, özellikle hafta sonları, keyifli saatlerin adresi oluyor.
KAPANIŞ SAATİ UZADI
Yakacık, Ramazan boyunca da tüm Ankaralılara kapılarını açacak. Sıcak havada oruç tutan vatandaşlar, serinlemek için Yakacık’ta buluşacak. Bu kapsamda açık havada, doğayla başbaşa iftar keyfi yapmak isteyen aileler için alanın kapanış saati 22.00’den 23.00’e çekildi.
Birinci, ikinci ve üçüncü bölge olarak ayrılan mesire alanında 470 adet kamelyalı ve kamelyasız oturma alanı, 17 çeşme bulunuyor. 5 plaj voleybolu sahası, basketbol ve 2 çim futbol sahası, 4 adet çocuk oyun alanı ile konuklarına geniş bir eğlence imkanı da sunan Yakacık, bin 500 ağacı, 5 bin adet çalı bitkisi ve 4 bin fidanı ile Ankaralılara orman havası yaşatıyor.