Göç İdaresi, Türkiye geneli hangi şehirde kaç Suriyeli bulunduğunu açıklarken, Samsun'da yaşayan Suriyeli göçmen sayısıda net olarak belli oldu.

Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşların dönüşü için gerekli hazırlıklar tamamlanırken, ülkemizde ise hangi ilde kaç Suriyeli vatandaşın yaşadığı Göç İdaresi tarafından açıklandı.

Hangi ilde kaç Suriyeli var
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ilk olarak yıllara göre ülkemize giriş yapan Suriyelilerin net sayısı yer aldı. Buna göre 2012 yılında ülkemizde 14.234 Suriyeli varken bu rakam 28 Nisan 2022 yılı itibarıyla 3.762.686 oldu. Ayrıca en ciddi artışın 2013 yılından sonra yaşandığı görüldü.

SURİYELİLERİN YAŞADIĞI EN YOĞUN 10 İL
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyeli vatandaşların en yoğun bulunduğu ilk 10 ili açıkladıktan sonra diğer illere göre olan dağılımını gösteren daha kapsamlı bir listeyi yayınladı. Bu listenin başında yer alan Adana'da 256. 468 Suriyeli yer alırken, listenin sonunda yer alan Zonguldak'ta ise 724 Suriyeli yer aldı.

SAMSUN'DA KAÇ SURİYELİ VAR

Yayınlanan listede ise Samsun'da yaşayan Suriyeli sayısı ise 10 bin 297 olarak belirtildi.