Kemer Belediyespor Kulübü yağlı güreş pehlivanları 654’üncü Kırkpınar güreşleri için hazırlanıyor. Pehlivanlar, Kıkpınar’dan madalya ile dönmeyi amaçlıyor.
Antalya’nın Kemer ilçesinde faaliyet gösteren Kemer Belediyespor Kulübü yağlı güreş takımı güreşçileri Ramazan ayında da misafir güreşçilerle birlikte Kırkpınar’a hazırlanıyor.
Kemer Belediye Spor Kulübü Başkanı Ömer Bilici, çalışmaları salonda idman ve çayırda güreşerek tamamladıklarını ifade etti. Kırkpınar’ın kendileri için önemli olduğunu da belirten Bilici, “Ramazan ayından sonra yapılacak olan Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine Kemer’den 20 ve bizlerle birlikte idman yapan diğer kulüp sporcularıyla birlikte katılacağız. Ramazan ayında da olsak güreşlere en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz. Kırkpınar her kulüpte olduğu gibi bizim için çok önemli, Ramazan ayından önce Kemer’de yapılan 12 Altın Nar yağlı güreşlerde 20 sporcumuz 7 civarında madalya kazandı. Bu madalyalar Kırkpınar’a daha iyi hazırlanmamızı sağlıyor. İdmanlarımızı salon çalışmalarımızın ardından her gün Kemer İlçe Stadı futbol sahasında sürdürüyoruz. Bu yıl Kırkpınar’da mutlaka madalya kazanacağız” dedi.
Bu yıl 654’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Kırkpınar Güreşleri, Edirne’de 24-25 ve 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Güreşlere katılacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Takımı da, bu kapsamda Kemer’de kampa girdi. Yaklaşık bir haftadır kampa giren sporcular, 3 hafta daha antrenmanlara sıkı bir şekilde hazırlanacak. Antrenmanları Ahmet Erkal Spor Tesisleri’nde yapan güreşçiler, günün büyük bir kısmını burada geçiriyor. Takımla birlikte çalışmalarını sürdüren Ali Gürbüz Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarışacak gibi hırslı bir şekilde hazırlanıyor. Kemer belediye Başkanı Mustafa Gül, “Yağlı Güreş ülkemizin köklü bir simgesidir. Antalya ve bölgemiz birçok spor dalında olduğu gibi, yağlı güreş dalında da Türkiye’ye çok önemli sporcular yetiştirmektedir. Tarihi 654’ncü Kırkpınar güreşlerine hazırlanan Kemer belediye Spor kulübümüz ve bölgemiz güreş takımları Antalya’mızı en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Bu sene bir karar aldık, “12 Altın nar Güreşlerinden” sonra isteyen güreşçiler Tarihi Kırkpınar güreşlerine Kemer’de hazırlanabilir diye. Misafir sporcularımıza tesislerimizi açtık. 3 öğün yemek ve konaklamalarını karşılıyoruz. Yaptığımız bu uygulama ile inşallah Kemerli yağlı güreşçilerimiz ve misafir güreşçiler Antalya’mıza başarılarla dönerler” dedi.