Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, doğada bulunan kuşlar için katı atıklardan yemlikler ve yuvalar yaptılar. Yemlikler ve yuvalar, belediye ekipleri tarafından ağaçlara yerleştirildi.
Soğuk havaların etkili olduğu günlerde Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bilgi evinde eğitim gören minikler katı atıklardan kendi elleriyle kuş evleri ve yemlikler yaptı. Yemlikler ve kuş evleri, belediye ekipleri tarafından bölgedeki ağaçlara yerleştirildi. Başakşehir’e bağlı 7 Bilgi Evinde eğitim gören öğrencilerin katkılarıyla gerçekleşen proje kapsamında bugüne kadar 300 kuş yuvası ve yemlik yapılarak ağaçlara asıldı. Şubat ayı sonuna kadar devam edecek proje ile bin 500 tane kuş yuvası ve yemlik yapılması planlanıyor.
"PLASTİK ŞİŞELERDEN VE GERİ DÖNÜŞÜM MATERYALLERİNİ KULLANDIK"
Projenin amacı hakkında bilgiler veren Cemil Meriç Bilgi Evi Rehberlik Becerikli Eller ve İyilik Kulübü öğretmeni Fatma Beyza Tütüncüoğlu, ”Çevremizde birçok canlıyla birlikte yaşıyoruz. Çevreyi korumak bizim de vazifemiz. Bunu çocuklara en güzel şekilde vermemiz, yerleştirmemiz hatta nasıl yapacaklarını öğretmemiz gerekiyor. Çocuklarımızla bu kış şartlarında neler yapabiliriz diye oturduk düşündük ve sevimli kuşlar için kuş evleri ve kuş yemlikleri yapmaya karar verdik. Bunu yaparken de çevreye nasıl bir katkımız olur diye de bir düşününce içinde olduğumuz için plastik şişelerle bunları yapalım istedik yada geri dönüşüm materyalleri kullanalım istedik. 7 tane bilgi evimizden bin 500 tane farklı şekillerde kuş evleri ve yemlikler ortaya çıktı. Bunların çoğu ağaçlara asıldı ve hala da devam ediyoruz yapmaya ve asmaya" ifadelerini kullandı.
Projeye katılan bilgi evi öğrencisi Meryem Semis Cerrah, “Projemizde Kuşlar için yemlik ve yuvalar yaptık. Bu ileri keçeden ve pet şişeden yaptık. Pet şişenin önce tepesini kestik, ortasından küçük bir bölüm aldık, giriş kapısını kestik, tepesiyle birlikte yeniden birleştirdik ve boyayıp süsledik. Sonrada içine yem doldurduktan sonra ağaçlara astık. Geçenlerde karga ve kuşların oradan yem yediğini görünce biz de çok sevindik” diye konuştu.
Projede olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ravzanur An, ”Projemizde kuşlar karda zor yemek bulduğu için onlara bir yuva yapmak istedik. Bilgi evlerimizde yaklaşık bin 500 kuş yuvası yaptık. Hayvanlara yardım olarak yaptık kuş evleri ve yemlikleri” dedi.