KASTAMONU (AA) - Bozkurt İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Muhammed ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenledi.

Bir düğün salonundaki konferansın açılışında konuşan Bozkurt Müftüsü Abdurrahman Aydın, Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, bu tür etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dilaver Selvi de tüm müminlerin kardeş olduğunu, Kur'an-ı Kerim'den örnekler vererek anlattı.

Her müminin kardeş olduğunu vurgulayan Selvi, "Bizdeki zenginlik hiç kimsede bulunmaz. Müminler kardeştir. Mevlamız hepimizi kardeş yaptı.  Biz iman kardeşiyiz. O'nunla gelen bir nur var. Şu anda ne kadar mümin varsa kardeşlerimiz. Bu zamana kadar kaç mümin geldi ise bizlerden önce onlar da kardeşlerimiz" diye konuştu.

Daha sonra vatandaşlara pilav ikram edildi.

Konferansa, Kaymakam Murat Gökoğlu, Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Balta, MHP İlçe Başkanı İbrahim Demir, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.