Uzay KESMEN - Ozan URAL / İstanbul,()BEYOĞLU'nda kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Kazada araç içerisinde sıkışan 2 kişi yaralanırken, hız göstergesinin 100 km'de takılı kaldığı görüldü.

Kaza, saat 03.15 sıralarında Beyoğlu, Piyalepaşa Bulvarı, Çağlayan istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İsmail Kaldırımcı idaresindeki 34 ZD 7776 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, yol kenarındaki kaldırıma çıkarak beton elektrik direğine çarptı. Kazada, araç sürücüsü ile birlikte yan koltukta oturan Mehmet Edemen yaralanırken, elektrik direği ise yola devrildi. Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ön tarafı hurda yığınına dönen otomobilde bulunan Mehmet Edemen'i sedyeyle ambulansa taşırken, araç sürücüsü İsmail Kaldırımcı için de itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 15 dakika süren çalışmanın ardından sürücü de araçtan çıkartılıp ambulansa taşındı. Acılar içinde kıvranan Kaldırımcı, ambulansa taşındığı sırada “Ayaklarım acıyor" diyerek feryat etti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

POLİS SIK SIK UYARDI

Öte yandan itfaiye ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü kurtarma çalışması sırasında, çevrede toplanan bazı vatandaşlar, kaza nedeniyle kopan ve akımları faal olan elektrik telleri altında çalışmaları izledi. Polis, sık sık vatandaşları uyarıp olumsuz bir durumun yaşanmaması için olay yerinden uzaklaşmalarını ve yaralı için de yer açmalarını istedi. Uyarıların ardından, elektrik direği çevresine emniyet şeridi çekildi.

İBRE 100 KM'DE TAKILI KALDI

Kaza sonrası, ön kısmı tamamiyle hurda yığınına dönen aracın hız göstergesinin ise 100 kilometrede takılı kaldığı görüldü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

(FOTOĞRAFLI)