TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Siirt Barosu avukatlarından Mehmet Nezir Okur'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Feyzioğlu, "Katile en ağır ceza verilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Siirt'te 2 Kasım günü, Zeki Yıldız'ın kaybettiği çek senet davasında, karşı tarafın avukatı olduğu için tabancalı saldırısında hayatını kaybeden Siirt Barosu avukatlarından Mehmet Nezir Okur'un taziyesi için öğle saatlerinde uçakla Siirt'e gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar ve bir grup avukat tarafından karşılandı. Fevzioğlu, beraberindekileirle birlikte silahlı saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Nezir Okur'un yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.
Ziyarette konuşan Fevzioğlu, derin bir üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, "Öncelikle Nezir kardeşimizin ruhu şad olsun. O bizim kardeşimiz, evladımız, yeğenimiz, bu güzel ailenin en küçüğü, pırlantası. Allah iyileri herhalde daha erken yanına çağırıyor diyelim. Teselli bulmaya çalışıyoruz ama bir yandan da Barolar Birliği olarak Nezir'in katilinin, en ağır cezayı alması için birlikte mücadele edeceğimizi buradan bir kere daha ilan ediyorum. Bu vesile ile bu cinayetin aydınlanmasında katkısı olan emniyet teşkilatına, başsavcılığımıza teşekkür ediyorum. Siirt Barosu Başkanımız şahsında tüm Siirtliler'in ve meslektaşlarımıza ayrı ayrı başsağlığı diliyorum. Davanın kısa sürede açılacağını düşünüyoruz, gelirken aldığım bilgi bu yönde. Dava açıldığında da ilk celseden itibaren büyük bir katılım göstereceğiz ve birlikteliğimizi bir kez daha sergileyeceğiz. Allah'ın izni ile Siirt Baromuz'a bir sosyal tesisi kazandırmak, bizim dönemimizde bize nasip olur diye umut ediyorum ve o sosyal tesisin de adını Nezir kardeşime yakışan bir ismi vereceğiz ve anısını son sonsuza dek yaşatacağız" dedi.
CHP SORUSUNU YANITLAMADI
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, taziye ziyareti sonrası gazetecilerin CHP Genel Başkanlığı adaylığı ile ilgili sorularına, "Şu an buraya taziye ziyaretinde bulunmak içinde geldik ve bu konuda bir şey söylemek istemiyorum" diye karşılık verdi.
Taziye ziyareti sonrası Siirt adliyesine geçen Feyzioğlu, Siirt Barosu'ndaki avukatlar ile kısa bir süre sohbet ederek, adliye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Metin Feyzioğlu, daha sonra adliye binası önünde CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek ile kısa bir görüşme yaptı.

FOTOĞRAFLI