Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı formasını ilk kez Cuma günü Katar'a karşı giyen Yunus Mallı, Türk Milli Takımı'nı tercih etmekle doğru bir karar verdiğini ifade ederek, burada mutlu olduğunu söyledi.

Yunanistan ile yarın özel maçta karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın bugün yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yunus Mallı, Türk Milli Takımı'nın formasını giydiği için gurur duyduğunu ifade ederek, "İlk maçımı yaptığım için çok mutluyum. Hocamızın bana şans vermesi beni mutlu etti. İlk adımı attım, inşallah devamı da gelir" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kendisini Almanya'da ziyaret etmesiyle ilgili de konuşan Mallı, "Hocamızla yaklaşık 1 ay önce Almanya'ya geldiğinde tanıştık. Beni gururlandırdı. Kendisine seve seve Türkiye'de oynayabileceğimi söyledim. Fakat vatandaşlık işlerinde sorunlar vardı, birkaç hafta süren işlemler oldu. Bu kampa yetiştim. Burada olduğum için çok mutluyum. Ortam süper. Burada herkes beni iyi karşıladı. İnşallah devamı da gelir. Hakan Çalhanoğlu ve diğer takım arkadaşlarımla iyi anlaşıyoruz. Şimdiye kadar her şey çok güzel" ifadesini kullandı.

Kendisinin forvet arkası oynadığında daha başarılı olduğunu belirten Yunus Mallı, "Benim mevkiim forvet arkası, kendi takımımda da orada oynuyorum. Etkili olduğum mevkii de orası. Bu sezona da çok iyi başladığımı düşünüyorum. Bundesliga'da ve Mainz'da mutluyum ve iyi işler yapacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

A Milli Futbol Takımı'nı seçmeden önce Almanya'nın çeşitli yaş kategorilerinde forma giyen Yunus Mallı, bu konu ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"U17'den beri Almanya'da oynadım. Güzel vakitler geçirdim. 2009 yılında Avrupa Şampiyonu olduk. Fakat ben kendimi Türk hissediyorum. Kariyerimde , hayatımda milli formayla Türkiye için oynamak nasıl bir duygu olur, nasıl bir his olur onu bilmek istedim. Çok farklı bir şey olacağını düşündüm. İlk maçımı da yaptım, demek ki doğru yapmışım, doğru karar vermişim. Burada mutluyum."

Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili de yorumlarda bulunan milli oyuncu, "Şampiyonaya kadar uzun bir süre var. Benim için önce burada kendimi göstermek önemli. Antrenmanlarda ve maçlarda kendimi göstermek önemli. Tabii kendi takımım Mainz'da da kendimi göstermem önemli. Her şey olabilir. Amacım iyi seviyeye gelip performansımı artırmak" diye konuştu.

Yunus Mallı, açıklamalarının sonunda Türk Milli Takımı forması ile Almanya'ya karşı oynama ihtimali olması durumda çok zevk alacağını ve Almanya'ya karşı oynamanın güzel olacağını ifade etti.