Iğdırlı hayırsever iş adamı Yılmaz Okuklu, kentte sulama sorunu yaşayan 15 köye su kuyusu yaptıracak.
Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Iğdır’a gelen Okuklu, Iğdır Sulama Birliği üyelerini ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Okuklu, Iğdır’da doğup büyüdüğünü ve iş hayatında elde ettiği geliri de hemşehrilerinin kalkınması izin harcadığını söyledi. Okuklu, bu kapsamda Iğdır’ın başlıca sorunlarını araştırdıklarını belirterek, "Ben bu toprakların çocuğuyum. Küçük yaşlardan itibaren Azerbaycan’da iş hayatına atıldım ve çok şükür Allah’ın yardımıyla iyi yerlere geldim. Artık doğduğum toprakların gelişimi için çalışacağım. Bunun için de şehrimizin sorunlarını sıraladık. Bu sorunların çözümü için de elimden gelen çabayı göstereceğim" dedi.
Iğdır’ın uzun yıllardır gelişimden uzak kaldığını vurgulayan Okuklu, "Başarılı çalışmalarımın ardından hükümetimiz de Iğdır’ın gelişimi için benden çalışmalar istedi. Bu çalışmalarımı projeye dönüştürdüm ve artık projeleri hayata geçirme vakti. Hükümetimiz, Iğdır’ın tüm sorunlarını çözmek istiyor. Ben de bu kapsamda elimden gelen desteği vereceğim. İnşallah tüm Iğdır’ı yaşanılabilir bir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
Sulama Birliği Başkanı Dadaş Yaltı da, verdiği destekten ötürü Okuklu’ya teşekkür ederek, "Bu kuyuların maliyeti yaklaşık 200 bin lira yapıyor. Yılmaz Bey, bu maliyeti üstlenerek köylerimize su getirecek. Bu şekilde köylümüz de kazanacak" diye konuştu.