SİVAS'ta esnaf, Numune Hastanesi'nin yeni yapılan binasına taşınmasıyla zor durumda kaldıklarını belirterek, tepki eylemi yaptı.
Rahmi Günay Caddesi'nde uzun süre hizmet veren Numune Hastanesi, Kardeşler Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 600 yatak kapasiteli yeni binasına hafta başında taşındı. Daha önce bölge hastanesi olacağı açıklanmasına karşın, sonradan Numune Hastanesi olmasına karar verilen yeni binanın tamamlanmasıyla eski hastane binası da boşaltıldı. Yeni binaya eski Numune Hastanesi ile Sivas Devlet Hastanesi'nin bazı bölümleri taşındı. Hastanenin yeni yerine taşınmasına eski bina çevresindeki esnaf tepki gösterdi. Hastanenin açık olduğu dönemde hasta yakınları ile sağlık personeline hizmet veren çevredeki eczane, medikal ve lokanta esnafı kararı protesto etti. Numune Hastanesi eski binası önünde toplanan esnaf, hazırladıkları dövizler ile taşınmaya tepki gösterdi. Gruba CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da destek verdi. Esnaf adına konuşan kuruyemiş dükkanı işletmecisi Tuncay Kaya, hastanenin taşınmasıyla zor günler yaşadıklarını söyledi. Kaya, hastanenin yeni yerine taşınmasının ardından neredeyse siftah yapamadan dükkanı kapatır hale geldiklerini dile getirdi.
Hastanenin taşınmasıyla ilgili aylar öncesinden TBMM'ye soru yönergesi verdiğini söyleyen CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, kent içindeki mevcut hastanelerin kapatılıp, tek bir bina içinde toplanmasının yanlış ve kentteki sağlık sorunlarını artıracak bir uygulama olduğunu söyledi. Esnafın da zor durumda kaldığına dikkat çeken Akyıldız, "Yeni binaya, bölge hastanesi olarak başlanmış, bin 100 yatak kapasiteli olarak planlanmıştı. Ama maalesef son dönemde bin yataktan da bölge hastanesi olmasından da vazgeçtiler. Numune Hastanesi'ne dönüştürerek mevcut hastaneyi oraya taşıdılar. Sivas'ın gelişmesi noktasındaki çalışmalarımızı böyle mi sürdürüyoruz. Mevcut iki hastaneyi kapatıp orada birleştirmekle mi Sivas büyüyecek?" ifadelerini kullandı. Akyıldız, konunun takipçisi olacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI