Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli iken 2015 yılı genel atamalarında tayin olan personele Şilt Takdim Töreni Askeri Gazino’da gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Vali Yücel Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı İsmail Özkan ve tayini çıkan askeri personel katıldı.
Törende, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren’in ardından bir konuşma yapan Vali Yavuz, Gümüşhane’de görev süresi dolan il merkezinde, ilçelerde ve ilçelere bağlı karakollarda değişik rütbede ve değişik pozisyon ile statüde görev yapan yaklaşık 90 kişinin tayin olduğunu belirterek, “Acısıyla, tatlısıyla, güzel anılar mutlaka yaşanmıştır. Gerek coğrafi şartların zorluğu, gerek belli merkezlerden uzak olması hasebiyle görev yapmanın bazen meşakkatli ve zor olduğu Gümüşhane’nin hakikaten insanı mutlu eden bir yönünün olduğunu da buradan ayrılınca daha iyi anlayacaksınız. Ama bu huzuru, mutluluğu, olumlu ortamı oluşturan da sizin gibi değerli, görevine bağlı, sadık, bir dediğini iki ettirmeyen anlayışla amirlerine karşı veya muhatap olduğu vatandaşa karşı son derece iyi niyetli, elinden gelen tüm gayreti göstermek uğrunda bir duruş sergileyen personel olduğunuza birebir şahit oldum. Bu manada teşekkür ediyorum. Gittiğiniz yerlerde doğusu batısı ayrımı yapmadan bu milletin, bu ülkenin geleceği için gerekirse kendi özel durumlarımızı ihmal etmeyi bilen bu değerli teşkilatın mensubu olarak görevinizi bugüne kadar olduğu şekliyle bundan sonra da yapacağınıza tüm kalbimle inanıyorum. Niyet halis olduktan sonra, görev şiarı ve bilinci tam olduktan sonra bunun karşılığı inşallah hem milletimiz nezdinde, hem de inandığımız dinimiz nezdinde mutlaka karşılık bulacaktır. Ailenizle, çocuklarınızla sağlıklı, mutlu ve huzurlu, kazasız, belasız, görev yapmanızı diliyorum” dedi.
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından törene şilt takdimi ile devam edildi. J. Albay Hasan Metin, J. Binbaşı Altan Kayabaşı, J. Yüzbaşı Uğur Er, J. Mu. Kd. Bçvş. Çetin Sakallı, J.Kd. Bçvş. Mehmet Güneş, Uzman J.VIII Kad. Çvş. Suat Harman ve Uzman J. VII Kad.Çvş. Ahmet Ortanca’ya şiltleri Vali Yücel Yavuz tarafından, diğer personelin şiltleri ise İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı İsmail Özkan ve Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin tarafından takdim edildi.