İZMİR, () - UĞRADIĞI silahlı saldırıda boynundan yaralanan 39 yaşındaki Mehmet Arslan'ın omurgasındaki kurşun, 10 yıl sonra İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla çıkartıldı.
İstanbul'da 2005 yılında saldırıya uğrayarak boynundan yaralanan Mehmet Arslan, bir dizi ameliyat geçirdi. Ancak omurgasına isabet eden kurşun çıkartılamadı. Olayın ardından felç kalan Arslan gördüğü tedavilerle yatağa bağımlılıktan kurtularak oturabilir hale geldi. Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Arslan, omurgasındaki kurşunu aldırmak için çeşitli sağlık kuruluşlarına başvursa da çok riskli olduğu belirtilerek ameliyat edilmedi. Bir ay önce kollarını da kullanamaz hale gelince yeniden çare aramaya başlayan Mehmet Arslan, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği'ne başvurdu. Arslan'ın omurgasındaki kurşun Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Osman Fikret Sönmez ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 6.5 saatlik başarılı bir operasyonla alındı.
'AYAKKABILARIMI KENDİM BAĞLAYABİLDİĞİM İÇİN MUTLUYUM'
Ameliyatın ardından kollarını kullanmaya başlayan Arslan duygularını şöyle dile getirdi:
"Ayakkabılarımı kendim bağlayabildiğim için çok mutluyum. 10 yıl vücudumdaki kurşunla yaşamak zorunda kaldım. 'Ameliyat çok riskli, felç kalırsın' dediler. Ameliyat olmasam da felç olacağımı hissediyordum. Son zamanlarda kollarım hareket etmiyordu. Nihayet Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde derdime çare buldum. Bundan sonra fizik tedavi göreceğim. İnşallah ayağa da kalkıp, hasret kaldığım Muş'ta yaşayan aileme hizmet etmek istiyorum. Beni bu dertten kurtaran doktoruma çok teşekkür ederim."
'KURŞUN 3 PARÇAYA AYRILMIŞ'
Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Osman Fikret Sönmez ise "Mehmet Arslan'a isabet eden kurşun 3 parçaya ayrılmış ve omuriliğin yanına saplanmış durumdaydı. Omuriliğe zarar vermeden kurşunu kemik yapılarından ayırarak çıkarttık. Hastamız ameliyattan sonra kollarını tekrar kullanmaya başladı. Kontrollerimiz devam ediyor şu anda sağlığı gayet iyi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI