Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve sektörün önemli isimlerinin, Kütahya Tarım Fuarı’na davet edildiği bildirildi.

Kütahya Ziraat Odaları Başkanı Ömer Demirtaş ve Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol Ankara’da yaptıkları bir dizi ziyaret ile önemli isimleri Kütahya’ya davet etti.

Ankara’da yapılan çalışma çerçevesinde davetiyeler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım Kredi Kooperatifeleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’a teslim edildi.

Demirtaş ve Varol ayrıca, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu’ya da davetiyeleri teslim ettiler. Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Tarım Fuarının Kütahya için önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Kütahya Tarım Fuarı ekibi, daha sonra Tarım Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay ile Personel Daire Başkanı Fatih Çıtak’ı da ziyaret ederek, fuarla ilgili bir süre istişare bulundular.

Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş ve Tuncay Varol daha sonra Tarım Kredi Kooperatifleri Yem Fabrikaları Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay’ı makamında ziyaret ettiler. Kinay, Kütahya Tarım Fuarı’nın hem üretici hem de sektör için başarılı bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar’da yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “İnşallah 25 Nisan’da Kütahya da olmayı umut ediyoruz” dedi.

Varol, Demirtaş ve Mehmet Emin Torun, daha sonra Konya ya geçerek bir dönem Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini de başarılı bir şekilde yürüten Konya Tarım İl Müdürü Seyfettin Baydar’ı ziyaret etti. Baydar, “Memleketimizde yapılan bu çalışma bizleri mutlu etmektedir. Başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu yıl 25 Nisan günü 10. kez kapılarını açacak olan Kütahya Tarım Fuarı’nın, 29 Nisan gününe kadar gezilebileceği belirtildi. (EFE)