İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk Katılım Bankası, inovatif düşünen ve yenilikçi fikirler üreten yeni mezun mühendislere ve öğrencilere bilgi teknolojileri alanında kariyer ve eğitim fırsatı sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin iki Ar-Ge merkezine sahip "tek" bankası olarak teknolojiye ve dijital bankacılık alanına ciddi yatırımlar yapan Kuveyt Türk, geleceğin bankacılığını şekillendirecek bilgi teknolojileri ve inovasyon endeksli projelere imza atmaya devam ediyor.

Bankacılıkta verimliliği artırmak amacıyla müşteriye hızlı ve kolay çözümler sunan teknolojik uygulamaları hayata geçiren Kuveyt Türk, "Tekno MT 2017" ve "Tekno Kampüs 2017" adıyla başlattığı iki yeni işe alım projesiyle kendisini bankacılığın bilgi teknolojileri alanında geliştirmek isteyen öğrencilere ve yeni mezunlara deneyim ve kariyer fırsatı sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Strateji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, Türkiye'de bankacılık sektörünün ivmesinin giderek artan bir dijital dönüşüm yaşadığını bildirdi.

Gelecek 10 yılda bankacılık sektöründe ürün, hizmet ve süreçlerde yapay zeka uygulamalarından da faydalanılarak teknolojik açılımlarla köklü değişiklikler olacağını belirten Demir, yakın gelecekte Türkiye'de FinTech ekosisteminin olgunlaşacağını, banka-FinTech iş birliklerinin öne çıkacağını ve teknolojiye yapılan yatırımların giderek artacağını öngördüklerini kaydetti.

Demir, "Bu süreçte Kuveyt Türk olarak Ar-Ge ve inovasyona sürekli yatırım yapıyor, sektöre öncülük edecek yeni ürünler geliştiriyoruz. Bütün bunları yaparken bankamızı daha ileriye taşıyacak, inovatif düşünmeyi ve yenilikçi fikirler üretmeyi yaşam tarzı haline getirecek yetenekli ve yüksek profildeki gençleri ekibimize dahil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Gençler, ücreti Kuveyt Türk tarafından karşılanacak MBA yapma imkanına da kavuşacak"


Aslan Demir, Tekno MT (Management Trainee) programıyla üniversitelerin mühendislik fakültelerinden yeni mezun olan veya en fazla 3 yıllık iş deneyimine sahip adaylara bankacılığın bilgi teknolojileri alanında kendini geliştirme, geleceğin yöneticileri olma fırsatı sunduklarını bildirdi.

Adaylara, Türkiye'nin önde gelen eğitim firmaları tarafından tasarlanmış içerikle örnek teşkil eden bir eğitim verdiklerini aktaran Demir, Tekno MT programıyla işe başlayacak olan gençlerin ücretinin Kuveyt Türk tarafından karşılanacak MBA yapma imkanına da kavuşacağını belirtti.

Demir, konuyla ilgili şunları da kaydetti:

"Adaylar öğrendikleri tüm teorik bilgileri Kuveyt Türk bünyesinde pratiğe dökebilecek. Benzer amaçla öğrenciler için sunduğumuz Tekno Kampüs ise kendini bilgi teknolojileri alanında geliştirmek isteyen üniversitelerin mühendislik fakültesi öğrencilerine yönelik hazırladığımız bir istihdam ve sosyal sorumluluk projesidir. Mezuniyete kadar devam eden program, öğrencilerin okulla birlikte yürütebileceği şekilde planlanıyor."